Menu

Haarlem bekert verder

Haarlem heeft dinsdagavond de achtste finale bereikt van het bekertoernooi. In Haarlem werd MVV met 3-2 verslagen.

Tamerus zette de Haarlemmers na een klein half uur op voorsprong. De thuisploeg had de touwtjes volledig in handen, maar kort voor rust schoot Haarlem-verdediger Erik Piket MVV volslagen onverwacht langszij door een lage voorzet achter zijn eigen doelman te schieten.

In de tweede helft kopte Jeroen Ketting de bal uit een corner van Hans Bond in het Maastrichtse doel, maar opnieuw kwamen de gasten op gelijke hoogte. Weer niet door eigen verdiensten. Nu blunderde doelman Koroglu opzichtig, 2-2.

Het liep echter nog goed af voor Haarlem. Een combinatie tussen Supusepa en Tamerus eindigde voor de voeten van Ketting. De oud-Ajacied schoot zijn ploeg naar de achtste finales waarin de winnaar van het duel Joure-FC Groningen wacht. Mocht Haarlem ook dat duel overleven, dan is Ajax de volgende opponent in de Amsterdam Arena.

Stanley Menzo zorgde met zijn club AGOVV voor een stunt door in Venlo de profs van VVV te verslaan. Ook Excelsior is door, na winst op Sparta. Dat betekent dat de winnaar van het duel Ajax 2 - Willem II tegen de Rotterdammers uitkomt in de achtste finale.