Menu

Haarlem en GBA onderuit

Zowel H.F.C. Haarlem als Germinal Beerschot Antwerpen verloor afgelopen weekeinde zijn duel in de competitie. Haarlem moest in Leeuwarden zijn meerdere erkennen in Cambuur (4-0), GBA verloor in en tegen Lommel met 2-1.

In Leeuwarden zette Rogers Haarlem na vijf minuten al op achterstand uit een corner. Na een half uur strafte Cambuur een enorme fout af van Haarlem-keeper Koroglu. De doelman liet de bal uit zijn handen glippen en Katipana was er als de kippen bij om de bal in de korte hoek te schieten. Haarlem kreeg ook kansen in de eerste helft, maar wist geen enkele te verzilveren.

Drie minuten na rust vergrootte Cambuur middels Van Dijk de voorsprong. Haarlem kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Splinter, Ketting en Tamerus hadden namens Haarlem kansen op een treffer, maar die bleef uit. De Friezen bepaalden een kwartier voor tijd de eindstand op 4-0.

Haarlem staat veertiende in de Gouden Gids Divisie, met 19 punten uit 18 wedstrijden.

Opstelling Haarlem: Koroglu, Groot, Baas ('74 Kenselaar), Willems, Piket, Hooijboer, Douglas, Lagendijk ('32 Splinter), Ketting ('83 Promes), Tamerus en Supusepa.

In Belgiƫ verloor GBA met 2-1 van Lommel. De Antwerpenaren kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong via een strafschop van Paul Kpaka. Kort na rust verzuimde dezelfde Kpaka GBA op grotere voorsprong te zetten, door een penalty te missen. Scavone bracht Lommel vijf minuten na rust op gelijke hoogte. Noben bracht uiteindelijk GBA de nekslag toe door vijf minuten voor tijd de winnende treffer voor Lommel te maken.

Aaron Mokoena kon zich niet in bedwang houden en deelde in de 86ste minuut een vuistslag uit aan zijn tegenstander, waardoor hij voortijdig naar de kleedkamer moest. Daniel Cruz, net overgekomen van Ajax, viel tien minuten voor het eindsignaal in voor De Wree.

GBA bezet in de Jupiler League de 15de plaats in het klassement, met 18 punten uit 20 wedstrijden.

Opstelling GBA: Verbist, Mokoena, Walker ('84 Huysmans), De Wree ('79 Cruz), Rudi, Donth, Obodai, Svetlicic, Zanzan, Kpaka ('66 Snelders), Quansah.