Menu

Haarlem speelt gelijk in Eindhoven

HFC Haarlem reisde zaterdagavond af naar Eindhoven voor de competitiewedstrijd tegen de tweede club uit de lichtstad. In een niet al te best duel werden de punten gedeeld. Beide ploegen scoorden een keer, namens Haarlem was dat Ajax-huurling Longuet.

Na een klein kwartier kwam Haarlem op achterstand. Een afstandsschot werd in eerste instantie gepareerd door Haarlem-keeper Ruijmgaart. Van den Langenberg was er in de rebound snel bij om zijn voet tegen de bal te zetten en de score te openen.

Pas na een half uur kreeg Haarlem de eerste kansjes. De grootste was voor Tamerus, maar deze miste. Longuet en Douglas lukte het evenmin de gelijkmaker te maken. Zes minuten voor rust slaagde Longuet daar wel in. Na een verkeerd gekopte terugspeelbal van een Eindhoven-verdediger profiteerde de Amsterdammer van de fout en scoorde.

In de tweede helft gebeurde er niet veel noemenswaardigs. Ketting, Piket en Lagendijk kwamen in het veld, maar konden niets aan de stand veranderen. Derhalve bleef het 1-1.

Opstelling Haarlem: Ruijmgaart, Groot, Willems, Kenselaar ('75 Piket), Hooijboer, Douglas, Supusepa ('45 Ketting), Tamerus, Longuet ('89 Lagendijk) en Splinter.