Menu

Haarlem speelt gelijk tegen Veendam

Haarlem ontving vrijdagavond Veendam in het eigen stadion. De thuisploeg kwam twee keer op achterstand, maar wist deze even zoveel keren weg te poetsen. En dus deelden beide ploegen de punten.

Voordat de Haarlemmers goed en wel wisten dat het duel begonnen was, kon keeper Ruijmgaart al voor de eerste keer de bal uit de touwen vissen. Veendammer Hardarson baande zich een weg door de Haarlemse verdediging en schreef zo de eerste treffer van de wedstrijd op zijn naam.

De thuisploeg was wakker en kreeg enkele minuten later al kans op de gelijkmaker. Ketting schoot echter uit de rebound naast. Dezelfde Ketting schoot een minuut verder in het duel wel raak, eveneens uit een rebound.

Nog voor rust zette Van Eijk de gasten weer op voorsprong. Door een verdedigingsfout kreeg de Veendammer de bal in zijn voeten en aarzelde niet de fout af te straffen. Veendam bleef ook na rust de voorsprong verdedigen. Haarlem vond geen manier om de defensie te slechten. Tot een kwartier voor tijd. Wederom was het Jeroen Ketting die met een onverwachts schot de Veendamse doelman passeerde.

In de slotfase van de wedstrijd gebeurde niet veel meer, waardoor de twee teams ieder met een punt het veld af stapten.

Haarlem staat in de Gouden Gids Divisie op een dertiende plaats, met 26 punten uit 25 gespeelde wedstrijden.

Opstelling Haarlem:
Ruijmgaart, Groot, Baas, Willems, Piket (Mulder '45), Hooijboer, Douglas, Supusepa, Ketting, Tamerus (Lonquet '45) en Splinter (Promes '73).