Menu

Haarlem speelt gelijk

Haarlem behaalde vrijdagavond een punt in de uitwestrijd tegen Go Ahead Eagles in de Gouden Gids Divisie. In de Belgische competitie speelde GBA eveneens gelijk.

Bijna een jaar geleden behaalde Haarlem voor het laatst een punt in een uitwedstrijd in de competitie, op 30 november tegen VVV. Haarlem won toen met 2-1.

Pas twintig minuten voor tijd werd de score geopend, Yildirim schoot voor de Eagles een vrije trap raak. In de slotfase haalde Haarlem alsnog een punt binnen. Na een counter van Van der Gun kon de net in het veld gekomen Tamerus scoren.

Na zeven competitieronden staat Haarlem op een veertiende plaats, met zeven punten uit evenzoveel wedstrijden.

Opstelling Haarlem:
Koroglu, Groot, Baas, Willems, Piket; Hooijboer, Longuet, Supusepa (78. Tamerus); Douglas, Ketting (90. Lagendijk), Mulders (46. van der Gun).

De Belgische zusterclub GBA kwam afgelopen weekeinde ook niet verder dan een gelijkspel. In Antwerpen werd het 2-2 tegen KV Mechelen. GBA speelde beter dan de opponent, maar verzuimde de kansen te benutten. Huysmans ('24) en Kpaka ('40) zorgden voor rust al voor de Antwerpse treffers, Dosunmu maakte twee keer de achterstand ongedaan.

GBA staat met 11 punten uit 8 wedstrijden op een negende positie op de Belgische ranglijst.