Menu

Haarlem trekt aan langste eind in ''derby''

Haarlem trad zondagmiddag aan tegen Stormvogels/Telstar. In de 'derby' schoot Paul Mulders de satellietclub van Ajax naar de 1-0 eindstand. Door deze overwinning herstelde Haarlem zich van een reeks van twee geleden nederlagen op rij.

Sinds Telstar is overgenomen door Stormvogels is er geen sprake meer van een echte derby. Desondanks sprak trainer Heini Otto van een derby die gewonnen moest worden.

Na ruim een half uur kwam Haarlem op voorsprong. Darl Douglas, van Ajax gehuurd, gaf de bal mee aan Mulders, die beheerst binnenschoot. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze drong Stormvogels/Telstar aan op een doelpunt, maar de Haarlemmers verdedigden met succes hun voorsprong. Tot de thuisspelende ploeg een vrije trap kreeg en deze zelfs benutte. Scheidsrechter Van Egmond dacht als enige echter een overtreding te hebben gezien en keurde de treffer af. Dankzij de arbiter steeg Haarlem naar de tiende plaats, een plaatsje boven Stormvogels/Telstar.

Opstelling Haarlem: Van den Ban, Groot, Greene, Hooyboer, Piket, Longuet, Stuut, Lagendijk (79. Baas), Douglas, Tamerus (54. Turay) en Mulders (67. Tol).