Menu

Haarlem verliest in laatste halfuur

Haarlem verpeelde tegen Stormvogels/Telstar drie punten in een klein half uur. Tot de 63ste minuut werd er niet gescoord. Haarlem speelde een uur lang een goede wedstrijd, maar moest het in de laatste dertig minuten afleggen tegen de gasten, die met toen met tien man speelden.

Om half drie werd er afgetrapt in het stadion van Haarlem. De thuisploeg begon goed aan de wdstrijd, maar zonder uitgespeelde kansen te creëren. Datzelfde gold voor Stormvogels/Telstar. Pas na een halfuur was de eerste kans voor Haarlem. Supusepa schoot van afstand, maar zag zijn inzet via een voet van een verdediger naast gaan. Voor rust belandde een vrije trap van Baas in handen van Verzijlberg, en een inzet van Mercimek werd door de Haarlem-keeper gered. Het betekende een doelpuntloze eerste helft.

Na rust zette Stormvogels/Telstar druk waar de Haarlemmers niet meer onderuit kwamen. Het resulteerde in de openingstreffer door Lee uit een vrije trap. Even daarvoor was zijn ploeggeoot Pater met en rode kaart richting kleedkamer verdwenen na een kopstoot te hebben gegeven aan een Haarlem-speler. Stormvogels/Telstar liet zich niet van de wijs brengen door de man-minder-situatie. Integendeel, want vier minuten na het eerste doelpunt kon Ruijmgaart voor de tweede keer vissen. Holwijn kopte raak voor de gasten.

Vlak voor tijd zorgde Levant voor een 0-3 eindstand. Voor de derde keer op rij verloor Haarlem en dat in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op 30 mei speelt Haarlem de laatste competitiewedstrijd in Den Haag, tegen ADO dat al kampioen is. Haarlem staat nu op een dertiende plaats in de Gouden Gids Divisie, met 35 punten uit 33 wedstrijden.Opstelling Haarlem: Ruijmgaart, Groot ('83 Lagendijk), Baas, Willems, Piket ('76 Longuet), Hooijboer, Douglas, Supusepa, Ketting, Tamerus en Spinter ('71 Mulders).