Menu

Haarlem verslaat koploper Emmen

In de Gouden Gids Divisie versloeg Haarlem vrijdagavond de koploper. Emmen werd met een 1-0 nederlaag naar huis gestuurd. Haarlem maakte de hele wedstrijd het spel, wat uiteindelijk resulteerde in de enige treffer na tien minuten spelen in de tweede helft.

Al meteen na de aftrap was het Haarlem die het spel maakte. Na twaalf minuten ontstond een grote kans. Berger tikte na een voorzet van Supusepa jammer genoeg op de paal. Vlak voor rust had Haarlem weer een mogelijkheid om te scoren. Dit keer was het Mulder die op een haar na doel trof.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Haarlem bleef beter voetballen, maar het ontbrak aan scorend vermogen. Enkele minuten na de pauze leek Ketting dan toch de score te openen. De assistent-scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd en het doelpunt werd afgekeurd.

Tien munten later was het wel raak voor Haarlem. Uit een vrije trap op de rand van het zestienmeter-gebied schoot Willems via de binnenkant van de paal raak.

Een kwartier voor tijd maakte Marnix van der Gun (broer van Cedric) na ruim een jaar blessureleed zijn rentree. Ook hij bleef met zijn teamgenoten aandringen op een tweede Haarlems doelpunt, maar dat zat er niet meer in. Door de overwinning staat Haarlem nu veertiende op de ranglijst.

Koruglu, Groot, Baas, Willems, Piket, Hooijboer, Douglas, Longuet ('84 Stuut), Ketting ('72 Van der Gun), Supusepa, Mulders.