Menu

Haarlem verspeelt winst in laatste minuut

Haarlem ging vrijdagavond op bezoek bij Veendam. In een wedstrijd die werd gedomineerd door Haarlem, won Veendam na negentig minuten een punt, Haarlem verloor er twee. In de laatste minuut kwam de thuisploeg via een penalty langszij, het werd 3-3.

Haarlem begon goed. Douglas scoorde na drie minuten al de openingstreffer. Na een klein half uur spelen, maakte Veendam echter gelijk. Ondanks een overwicht van Haarlem, kwamen de gasten in de eerste helft niet meer tot scoren.

Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Piket een elleboog op zijn neus. Even later in de kleedkamer bleek dat het tussenschot was gebroken, zodat de speler snel naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Na rust verving Lagendijk de uitgevallen Piket. Net als bij het begin van de eerste helft, scoorde Haarlem enkele minuten na het startsignaal. Ketting zette zijn ploeg opnieuw op voorsprong.

Het lukte de gasten weer niet de voorsprong vast te houden. Twintig minuten na de pauze kwam Veendam wederom langszij via een benutte penalty. Vastbesloten met een overwinning terug te keren, schoot Ketting een paar minuten later Haarlem naar 2-3.

Haarlem werd beter dan zijn tegenstander en toen een verdediger van Veendam met twee gele kaarten het veld moest verlaten, leek niets de overwinning in de weg te staan. Haarlem kreeg een aantal kansen de score te vergroten, maar verzuimde.

In de blessuretijd maakte Veendam voor de derde en laatste keer gelijk. Baas kreeg een rode kaart na een overtreding en Weerman maakte dankbaar gebruik van de kans. Hij schoot de penalty goed in en ontnam Haarlem daarmee de volle winst.

Na de eerste periode, die nu is afgelopen, staat Haarlem veertiende op de ranglijst in de Gouden Gids Divisie, met acht punten uit evenzoveel wedstrijden.

Opstelling Haarlem:
Koroglu, Groot, Baas, Willems, Piket (Lagendijk 46.), Hooyboer, Supusepa (Van der Gun 74.), Longuet, Douglas, Ketting en Mulders (Tamerus 86.)