Menu
Haarlemse winnaar bij finale StreetWise

Haarlemse winnaar bij finale StreetWise

In de schaduw van de UEFA Europa League-finale was er woensdagmiddag ook nog een andere finale. Op sportcomplex de Toekomst streden verschillende stadsteams om de winst tijdens de eindstrijd van Ajax StreetWise. De finale werd uiteindelijk een Haarlems onderonsje. De deelnemers Mehmet Yuksel en Jesse Posseth vielen in de prijzen.

Terwijl de supporters van Chelsea en Benfica het gebied rond de ArenA rood en blauw kleurden, leverde de finale van StreetWise ook een kleurenspektakel op. Haarlem, Almere en de Haarlemmermeer hadden ieder drie stadsteams afgevaardigd die zich eerder dit seizoen tijdens de clinics in deze steden voor de finale hadden geplaatst. Ieder van de negen teams kreeg een kleur én drie speciale coaches toegewezen. Niemand minder dan de spelers van Ajax 1 voorzagen de teams van tips. Ook de jarige Frank de Boer was aanwezig.

De begeleiding van de gelegenheidscoaches gaf de finaledag een extra dimensie. Zowel voor de deelnemende teams als voor de Ajacieden zelf. Er wordt fanatiek gecoacht in een poging hun teamgenoten de loef af te steken. Want na het winnen van de 32ste landstitel en het verdelen van enkele individuele prijzen was de prijzenhonger bij de Ajax-spelers nog niet gestild.

Coach Lasse Schöne leefde fanatiek mee met zijn - uiteindelijk winnende - team. Coach Lasse Schöne leefde fanatiek mee met zijn - uiteindelijk winnende - team.

De finale draaide uit op een Haarlemse aangelegenheid. Het donkergroene team nam het tijdens de eindstrijd op tegen team Geel. Dat betekende indirect dus ook een wedstrijd tussen enerzijds Lasse Schöne, Danny Hoesen en Jody Lukoki en anderszijds het trio Viktor Fischer, Mitchell Dijks en Daley Blind. Het team van Schöne en co won uiteindelijk met ruime cijfers van hun stadsgenoten. Het leverde ze kaarten voor een thuiswedstrijd van Ajax en aantal leuke andere Ajax-gadgets op.

Voor deelnemer Mehmet Yuksel kreeg de finale nog wat extra glans. Hij werd door de Ajax-scouts verkozen tot beste speler. Begin volgend seizoen mag hij een maand lang iedere dinsdag met Ajax D2 meetrainen. Daarnaast werd er ook een sportiviteitsprijs (Jesse Posseth uit Spaarndam) uitgereikt. Deze prijs paste perfect in de filosofie van Ajax StreetWise, aangezien het project van de Ajax Foundation (mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Aegon) als doel heeft om basisschoolkinderen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en voetballen. Zo kreeg de derde jaargang van Ajax StreetWise een passend slot op de ‘dag van de finales’ in Amsterdam.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Via de Facebookpagina van Ajax StreetWise waren er felicitaties voor de jarige Frank de Boer verzameld. Deze werden via balonnen verspreid. Via de Facebookpagina van Ajax StreetWise waren er felicitaties voor de jarige Frank de Boer verzameld. Deze werden via balonnen verspreid.
Mieke Blankers, burgemeester Ouder-Amstel, opende de finaledag. Mieke Blankers, burgemeester Ouder-Amstel, opende de finaledag.
Er werd fel gestreden op de Toekomst. Er werd fel gestreden op de Toekomst.
De finaledag van Ajax StreetWise in volle gang. De finaledag van Ajax StreetWise in volle gang.
Christian Eriksen maakt plezier met zijn team. Christian Eriksen maakt plezier met zijn team.
Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, gesteund door hoofdsponsor Aegon. Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, gesteund door hoofdsponsor Aegon.
Er waren ook allerlei activiteiten op de Toekomst. Er waren ook allerlei activiteiten op de Toekomst.
Beeld uit de Haarlemse finale van Ajax StreetWise. Beeld uit de Haarlemse finale van Ajax StreetWise.
De jonge talenten uit Haarlem, Haarlemmermeer en Almere vertoonden hun kunsten op de Toekomst. De jonge talenten uit Haarlem, Haarlemmermeer en Almere vertoonden hun kunsten op de Toekomst.
Onder toeziend oog van Frank de Boer werd er gevoetbald. Onder toeziend oog van Frank de Boer werd er gevoetbald.
Mehmet Yuksel werd verkozen tot beste speler. Hij mag volgend seizoen met Ajax D2 meetrainen. Mehmet Yuksel werd verkozen tot beste speler. Hij mag volgend seizoen met Ajax D2 meetrainen.
Jesse Posseth won de sportiviteitsprijs. Jesse Posseth won de sportiviteitsprijs.