Menu
‘Haarms was een van de grote Ajax-zonen’

‘Haarms was een van de grote Ajax-zonen’

Bobby Haarms is vannacht op 75-jarige leeftijd overleden. De Ajacieden zullen de innemende clubman erg missen. Voorzitter Uri Coronel en algemeen directeur Rik van den Boog, Danny Blind en Frank de Boer reageren.

Voorzitter Uri Coronel, die Bob Haarms de afgelopen twintig jaar vanuit verschillende hoedanigheden intensief heeft meegemaakt, reageert: ,,Bob Haarms was een van de grote Ajax-zonen, een icoon van de club met een onvoorwaardelijke liefde en trouw aan Ajax. Zijn leven stond voor een belangrijk deel in dienst van onze club. Zijn grote populariteit bij alle Ajacieden bewijst dat iedereen dat zo aanvoelde. Ajax zal hem heel erg missen.”

Algemeen directeur Rik van den Boog, die als speler nog heeft getraind onder Bob Haarms, reageert namens de clubleiding van Ajax: ,,Van het bericht dat Bob is overleden, ben ik toch geschrokken, ook al werden we goed op de hoogte gehouden en weten alle mensen binnen de club dat hij al enige tijd met gezondheidsproblemen kampte. Alles wat hij deed, was in het belang van Ajax. Eigenlijk is Bob Haarms Ajax, want er zijn maar weinig mensen die zoveel voor de club hebben betekend als hij.”

Danny Blind kende Bob Haarms ook vele jaren. ,,Bob was een ras-Ajacied", reageert Blind op het overlijden van zijn oud-trainer. ,,Een man met een ongelooflijke staat van dienst. Een man met een een Ajax-hart. Meer Ajax als Bobby was, kan je niet zijn. Wij zullen hem ontzettend missen."

Ook Frank de Boer, momenteel met het Nederlands Elftal in IJsland, herinnert de geestdrift van Haarms. ,,Bob stond garant voor passie en gedrevenheid. Je wist dat je bij hem niet kon verzaken. Eigenlijk wilde je als speler liever niet geblesseerd raken, want je wist dat je dan bij Bob terecht kwam. Bob had Ajax in het bloed. Er telde maar een ding en dat was deze club."