Menu
Hagebeuk: 'Komende 3 jaar weer de eDivisie winnen'

Hagebeuk: 'Komende 3 jaar weer de eDivisie winnen'

Dani Hagebeuk verlengt zijn contract bij Ajax met 3 jaar. De 20-jarige eSporter van Ajax won de afgelopen 2 jaar al de eDivisie en is van plan om die de komende 3 jaar weer te winnen. In gesprek met Ajax.nl vertelt hij over zijn contractverlenging, zijn doelstellingen en het komende seizoen.

Voor Hagebeuk was het al langer duidelijk dat Ajax met hem doorwilde maar toch is hij ontzettend trots als het dan eindelijk zover is. Dat hij zijn contract met 3 jaar verlengt maakt hem extra trots. De Amersfoorter is al zijn hele leven Ajacied en dus was het voor hem duidelijk waar hij zou tekenen: β€œAjax was de enige optie.”

Andere clubs kwamen dan ook thuis van een koude kermis: β€œIn het verleden hebben enkele internationale clubs interesse in mij getoond. Dat heb ik afgewezen. Ik zou op dit moment niet voor een andere club uit kunnen komen.”

πŸ† πŸ† Back to back @E_Divisie Champion
Top πŸ”Ÿ of the world @FIFAeWorldCup
Top 4⃣ of the world Play-offs @EASPORTSFIFA
πŸ₯‡ Winner #Ziggo eBattle: The Ultimate Clash

A no brainer! πŸ†•πŸ“ #AjaxDani2021 pic.twitter.com/Ih55BWFbPk

— Ajax eSports (@AFCAjax_eSports) 23 oktober 2018

Doelstellingen
Ook dit seizoen wil Hagebeuk weer vol voor de winst van de eDivisie gaan. De afgelopen 2 jaar werd hij Nederlands kampioen en als het aan hem ligt kunnen de Ajax-fans de komende 3 jaar hetzelfde verwachten. Naast het winnen van de eDivisie is zijn grootste doel om uiteindelijk wereldkampioen te worden: β€œHet klinkt heel makkelijk gezegd, maar 2 keer kwam ik heel ver. Met die extra 5% moet het lukken. Ik heb nu een coach en ik maak meer trainingsuren. Die wereldbeker moet naar Amsterdam komen. Mocht het mij niet lukken dan hoop ik dat een teamgenoot het doet!”

Aankomende periode

FIFA 19 is nog geen maand uit maar de nieuwe toernooien staan alweer op het punt te beginnen. Afgelopen weekend plaatste Hagebeuk zich voor de eerste FUT Champions Cup en binnenkort start ook alweer de eDivisie. Wie er gaat spelen van Team Ajax is nog onbekend. Hagebeuk hoopt in ieder geval het Xbox-seizoen te spelen, maar eerst start in November het Playstation-seizoen. Wie daarin uitkomt voor Team Ajax wordt binnenkort bekend gemaakt.

Lees ook: Hagebeuk & Van Uden kennen foutloze Weekend League

Tekst en beeld: Ajax.nl