Menu
Halve dag vliegen voor Ajax Run

Halve dag vliegen voor Ajax Run

Het deelnemersveld van de Ajax Run heeft dit jaar een behoorlijk internationaal karakter. Tijdens de tweede editie van de jaarlijkse run voor het goede doel bevinden zich zondag 25 oktober onder de bijna 2.800 deelnemers onder meer lopers uit Amerika, Australië, Denemarken en Polen. Voor Kim en Russell Krauss uit het Amerikaanse High Point is de Ajax Run onderdeel van een reis door Europa.

Met een gemiddelde van ruim 50 hardloopkilometers in de week is Russel Krauss uitstekend voorbereid op de Ajax Run. In zijn thuisland Amerika trekt hij met grote regelmaat zijn hardloopschoenen aan. De recreatieve loper verheugt zich op zijn eerste run in Europa waarvoor zijn vrouw en hij ruim een halve dag onderweg zullen zijn. ,,Ik loop puur voor mijn plezier. De Ajax Run lijkt me heel bijzonder doordat je een stuk van Amsterdam ziet én in een voetbalstadion finisht. Het zal een unieke ervaring zijn.”

Het Amerikaanse echtpaar, afkomstig uit North Carolina, combineert de Ajax Run met een familiebezoek in Zwitserland en een stedentrip in België. De hoofdstad van Nederland wakkert het meeste enthousiasme aan. Kim Krauss: ,,We zijn erg benieuwd naar de stad Amsterdam. Tijdens de Ajax Run zien we natuurlijk al iets van de stad. Hopelijk kunnen we zondagavond en maandag de
stad verder verkennen.”

Ze zullen geen gooi naar een nieuw baanrecord (32:35) doen. Met persoonlijke records van 41 minuten (Russell) en 55 minuten (Kim) hebben ze een heel ander doel voor ogen. Rusell: ,,Mijn zoon is gek van voetbal. Ik ga zeker een Ajax-shirt voor hem kopen.”

* De Ajax kidsrun (1,5 km, start 12:00 uur), 5 kilometer (12:30 uur) en 10 kilometer (13:15 uur) starten naast de Amsterdam ArenA. De finish is in het stadion.

* Ronald de Boer deelt zondag vanaf 10:30 uur startnummers uit.

* Deelnemers kunnen zich nog tot en met donderdag via onderstaande link inschrijven. Op de dag zelf is er na-inschrijving bij de ArenA.

* Na afloop van de Ajax Run is de wedstrijd Vitesse - Ajax op de grote schermen in de Amsterdam ArenA te zien.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees
Meer informatie en inschrijven