Menu
'Hand Van den Brom is zichtbaar'

'Hand Van den Brom is zichtbaar'

Ajax speelt vrijdagavond in de Amsterdam ArenA tegen Vitesse. Daags voor de wedstrijd blikte Frank de Boer vooruit op de wedstrijd tegen Vitesse. Uiteraard kwam ook de loting van de UEFA Champions League uitgebreid aan bod.

De Boer bekeek de loting donderdagavond thuis in Monnickendam. In de wetenschap dat Ajax het in poule D tegen Real Madrid, Olympique Lyon en Dinamo Zagreb opneemt, reed hij vervolgens naar de ArenA om zijn reactie op de loting te geven. De coach van Ajax was niet bepaald blij over de koppeling die Ruud Gullit en Duitser Paul Breitner (voorheen Bayern München) in Monaco uit de koker toverden. ,,Het wordt een hels karwei om te overwinteren in de Champions League”, zei De Boer.

,,Met name Real Madrid en Olympique Lyon zijn natuurlijk fantastische ploegen, die eigenlijk altijd wel doorgaan naar de volgende ronde. Alleen Lyon is misschien iets minder de laatste jaren. Al komen ze altijd wel weer bovendrijven met jonge talenten. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor Dinamo Zagreb. Ook zij beschikken altijd over veel talent. Maar vaak worden die talenten, net als bij Ajax, uiteindelijk ook weer weggekaapt door de Europese topclubs.”

De pers volgde de loting in de persruimte van de ArenA. De Boer keek thuis in Monnickendam. De pers volgde de loting in de persruimte van de ArenA. De Boer keek thuis in Monnickendam.

Naast alle bespiegelingen over het miljoenenbal ging het in de persruimte van de ArenA ook over Vitesse. Vrijdagavond neemt Ajax het in eigen huis op tegen de club uit Arnhem, waar onder meer de ex-Ajacieden John van den Brom en Jan-Arie van der Heijden op de loonlijst staan. Op Aras Özbiliz (rug), Eyong Enoh (hamstring) en de langdurig uitgeschakelde Bruno Silva na is iedereen fit bij Ajax. Over Vitesse zei De Boer: ,,Ze zijn de competitie goed gestart. De hand van John van den Brom is zichtbaar. Ik ben benieuwd morgen.”

Op Ajax TV is een uitgebreide reactie van Frank de Boer op de loting te zien.

Ajax - Vitesse begint vrijdagavond om 20:00 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar. Er is stadionverkoop voorafgaand aan de wedstrijd.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorspel de uitslag van Ajax - Vitesse via Toto en win tot 70 keer je inleg!