Menu
Hans Bijvank erelid van Ajax

Hans Bijvank erelid van Ajax

Hans Bijvank is zondagmiddag benoemd tot erelid van Ajax. Tijdens de 118-jarige verjaardag kreeg de wedstrijdsecretaris van de jeugd de bijbehorende speld en het certificaat. Bijvank is al 47 jaar vrijwilliger bij de club.

Bijvank kwam als jochie van 7 jaar van Beek naar Amsterdam en werd later onderwijzer aan de Merkelbachbasisschool in de hoofdstad. Vanaf 1971 bekleedde hij allerhande functies bij Ajax, als lid van de jeudcommissie, van de ledenraad en de toernooicommissie. Vanaf 1985 is Bijvank wedstrijdsecretaris van het jeugdvoetbal.

Lid van verdiensten
Dit is niet zijn 1e onderscheiding van de club. In 1993 werd de aimabele vrijwilliger al benoemd tot lid van verdienste. Maar het erelidmaatschap is uiteraard nog vele malen mooier voor hem. Want zoveel mensen kunnen dat niet zeggen. De andere - nog levende - Ajacieden die de fraaie titel dragen zijn: Michael van Praag (tevens erevoorzitter), Sjaak Swart, Arie van Os, Rob Been sr, Hennie Henrichs en Tijn Middendorp.

Hennie Henrichs benoemt Bijvank tot erelid.
Hennie Henrichs benoemt Bijvank tot erelid.

Zeer vereerd
,,Het was een grote verrassing", aldus het 73-jarige kersverse erelid. ,,Ik rekende hier totaal niet op en heb er zelfs nooit aan gedacht dat ik erelid zou worden. Ik ben echt zeer vereerd. De tranen stonden in mijn ogen."

Jaap Roest, trotse bezitter van de Wim Schoevaart Erepenning.
Jaap Roest, trotse bezitter van de Wim Schoevaart Erepenning.

Wim Schoevaart Erepenning
Tijdens dezelfde bijeenkomst kreeg Jaap Roest de Wim Schoevaart Erepenning uitgereikt. Hij is sinds 1988 als vrijwillige scout actief voor de club en doet dat met onverminderd enthousiasme. In hem huldigt de club alle (bijna 90) vrijwillige scouts die ervoor zorgen dat de beste jonge talenten naar onze club komen. Joop Leeuwendaal was samen met Karel Kleijn de 1e ontvanger van deze nieuwste uiting van waardering.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Rob van Vliet