Menu
Hans Vonk geeft @ntwoord

Hans Vonk geeft @ntwoord

Via een e-mail aan de website van Ajax konden supporters een vraag stellen aan Hans Vonk. De keeper vertelt onder meer over zijn nieuwe rol in Amsterdam en zijn periode in Zuid-Afrika.

Hans Vonk is terug bij Ajax. Hans Vonk is terug bij Ajax.

Hoe belangrijk is het dat de verdedigers bij Ajax de Nederlandse taal machtig zijn?
Frenk van der Wulp, Den Bosch

,,Ik vind dat iedere speler zich minimaal de voetbaltermen zo snel mogelijk eigen moet maken. Bij Ajax hebben we veel Nederlandstalige verdedigers en ook Oleguer kan zich al aardig verstaanbaar maken in het Nederlands."
Hoe reageerde je toen Ajax jou vroeg om terug te keren?
Thomas Boef, Hilversum

,,Ik was dolblij. Toen ik aan het einde van vorig seizoen na twintig jaar actief gekeept te hebben stopte, kreeg ik na zes weken al spijt van mijn beslissing. Er was eerder wel al een mogelijkheid om bij een andere club in Zuid-Afrika te gaan keepen, maar ik wilde niet naar Johannesburg verhuizen. Ik hoopte op een club in Nederland."
Heb je vaak gedacht aan een terugkeer bij Ajax?
Astrid van Noord, Hoofddorp

,,Eerlijk gezegd heb ik er nooit aan gedacht. Dat is niet omdat ik zelf niet wilde, graag zelfs, maar het is bekend hoe de contracten van de keepers liggen."
Waar woon je het liefste, in Nederland of in Zuid-Afrika?
Teun Braat, Roosendaal

,,Klimatologisch gezien in Zuid-Afrika. Dat land is zó mooi. Mijn kinderen en vrouw wonen er nu nog, zij komen pas in december naar Nederland. Ik weet wel al zeker dat we ooit definitief in Nederland terugkeren. Dat is beter voor de kinderen qua school en veiligheid."
Is er naar jouw mening veel veranderd binnen de club sinds jouw vertrek?
Joey Schouenberg, Baarlo

,,Absoluut. Wat me opviel is dat er veel spelers zijn doorgebroken die destijds nog in Jong Ajax rondliepen. Jeffrey Sarpong, Gregory van der Wiel, Siem de Jong en Jan Vertonghen zijn daar slechts een paar voorbeelden van. Ook op bestuursniveau zijn veel nieuwe mensen gekomen."
Wat heb je in Zuid-Afrika het meest gemist?
Carla Stoppelman, Amsterdam

,,In het begin nemen vrienden en kennissen echt van alles mee uit Nederland. Na een jaar hoefde dat van mij allemaal niet meer. Je realiseert je dat er ook in Zuid-Afrika prima producten te koop zijn, vis en vlees zijn er ongelooflijk vers. Het enige wat ik wel altijd mee liet nemen is speculaas. Daar kan ik niet buiten."
Wie was jouw idool?
Melvin Vos, Raalte

,,Dat is wel een tijd geleden. Jan van Beveren werd mijn idool omdat mensen me altijd vertelden dat als ik zo door zou gaan, ik net zo goed als hij zou worden. Eerlijk gezegd heb ik hem niet echt veel gezien op televisie."
Wat is het mooiste stadion waar je ooit hebt gespeeld?
Bryan Laman, Lisse

,,Ik vind de Amsterdam ArenA geweldig omdat regen en wind er geen kans krijgen. Ook aan het Estadio Monumental in Argentinië bewaar ik een bijzondere herinnering. Op het veld realiseerde ik me dat Nederland de finale van het WK 1978 op diezelfde plaats had verloren. Het opmerkelijkste maakte ik mee in Congo waar ik met Zuid-Afrika speelde. Vijf minuten voor het begin zat er nog nauwelijks iemand in het stadion, maar toen de wedstrijd begon, was het helemaal vol met dik tachtigduizend mensen; en dat terwijl er officieel plaats was voor vijftigduizend."
Neem je genoegen met een plaats achter Kenneth Vermeer of kunnen we meer van jou verwachten?
Wouter Nellissen, Boxmeer

,,Natuurlijk wil iedereen spelen, maar er zijn duidelijke afspraken gemaakt. Ik ben nu de tweede keeper en ik zal Kenneth op de trainingen en in de kleedkamer zo veel mogelijk proberen te steunen."