Menu
Hans Vonk naar Heerenveen

Hans Vonk naar Heerenveen

Hans Vonk (38) gaat per direct naar sc Heerenveen. De doelman keerde op 7 oktober 2008 uit Zuid-Afrika terug naar Ajax, waar vanwege de blessures van Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar behoefte was aan een ervaren doelman achter Kenneth Vermeer.

Hans Vonk vertrekt naar sc Heerenveen. Hans Vonk vertrekt naar sc Heerenveen.

Vonk tekent bij sc Heerenveen een contract dat duurt tot 30 juni 2010.
Vonk: ,,Het zou absoluut geen straf zijn geweest om nog een half jaar bij Ajax door te gaan. Ik heb er de afgelopen maanden met veel plezier gewerkt. De sportieve vooruitzichten bij Heerenveen voor de korte termijn alsmede de kans op een leuke functie binnen de club op langere termijn hebben de doorslag gegeven. Ik realiseer me dat deze kans is ontstaan doordat ik sinds kort weer bij Ajax in Nederland ben, ik ben Ajax dan ook erg dankbaar. Ik ben blij dat ze hebben meegewerkt aan deze transfer."
Manager technische zaken Danny Blind. ,,Ook al tekenden we een contract met Hans Vonk dat formeel liep tot het einde van het seizoen, kwamen we diverse ontbindende voorwaarden overeen voor het geval de andere keepers weer fit zouden zijn. Hans heeft zich de afgelopen periode wederom als goede prof bij Ajax laten zien en daarom was het ook een reële optie dat hij het seizoen hier gewoon zou afmaken. Maar Hans is een goeie vent en we willen hem deze kans niet ontnemen.”
De 38-jarige doelman was tijdens de seizoenen 2004-2005 en 2005-2006 al keeper van het eerste elftal van Ajax.