Menu
Hassane Bandé: 'Ik kon niet geloven dat dit gebeurde'

Hassane Bandé: 'Ik kon niet geloven dat dit gebeurde'

Hassane Bandé raakte tijdens een oefenwedstrijd in 2018 ernstig geblesseerd. Hij brak zijn kuitbeen en scheurde de binnenband van zijn enkel. Een lange en moeilijke herstelperiode volgde. Inmiddels maakt de aanvaller uit Burkina Faso meer en meer minuten bij Jong Ajax en is hij hard aan het werk om aan te sluiten bij het eerste.

Het fatale moment dateert alweer van meer dan een jaar geleden. "Ik geloofde niet dat ik in het begin van mijn tijd bij Ajax mijn been brak. Het was de 1e keer dat ik een blessure had. En het was meteen een hele zware blessure", blikt de 21-jarige speler terug.

IJzeren pin
Inmiddels speelt Bandé weer en staat hij zonder angst op het veld. "Mijn been kan niet meer breken", legt hij uit. "Ze hebben er een ijzeren pin in geplaatst. Als ik angst heb, zit dat in mijn hoofd. Als ik mij 100 procent kan geven, heb ik geen angst."

'Ik wil prijzen winnen en de supporters plezier bezorgen.'

Het gaat nu goed met de voetballer uit Burkina Faso. Ook al is hij nog niet volledig fit. "Ik ben hard aan het werk om weer op mijn beste niveau te komen. Beetje bij beetje gaat het de goede kant op."

Bandé wil zich zo snel mogelijk in het 1e spelen van Ajax. "Ik wil goals maken. Ik wil het team helpen winnen, assists geven. Ik wil prijzen winnen en de supporters plezier bezorgen."

Bekijk ook: Zakaria Labyad: 'Ik heb hier hard voor gewerkt'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl