Menu
Hattrick Cerny bij Tsjechië O21, Traoré verliest oefeninterland

Hattrick Cerny bij Tsjechië O21, Traoré verliest oefeninterland

Vaclav Cerny heeft het Tsjechische team Onder de 21 vrijdagavond aan een 4-1-oefenzege geholpen. De buitenspeler scoorde zelfs drie keer. Frenkie de Jong heeft zijn debuutwedstrijd bij Jong Oranje met 2-0 gewonnen. Bertrand Traoré oefende met Burkina Faso tegen Marokko (2-0 nederlaag).

Cerny was op dreef voor Tsjechië onder de 21 jaar. De Ajacied scoorde maar liefst drie treffers in de eerste helft van het oefenduel met Slowakije. Mede daardoor was de ruststand 4-0. In de tweede helft scoorde alleen Slowakijke nog, 4-1. Cerny werd in de 62e minuut gewisseld.

De Jong maakt debuut
Frenkie de Jong, één van de acht debutanten bij Jong Oranje, bracht de bal uit een corner goed voor. Heerenveen-speler St Juste kopte raak. Zijn ploeggenoot Pelle van Amersfoort maakte de beslissende 2-0. Maandag wacht het tweede en laatste oefenduel in Murcia. Om 16.00 uur is Oostenrijk de tegenstander. De elf spelers die vrijdag niet in actie kwamen (Langeler wisselde niet), krijgen dan de kans om zichzelf te bewijzen. Dat zal dan hoogstwaarschijnlijk de debuutwedstrijd van Abdelhak Nouri worden. De verwachting is dat ook Donny van de Beek en Jairo Riedewald tegen Oostenrijk zullen spelen.

Traoré onderuit in oefenduel
Betrand Traoré speelde met Burkina Faso een oefeninterland in tegen Marokko. De thuisploeg kwam zowel voor als na rust tot scoren: 2-0. Traoré startte in de basis.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees