Menu

Hattrick Nicolae Mitea voor Jong Roemenië

Ajacied Nicolae Mitea heeft drie keer gescoord voor Roemenië onder de 21 jaar, dat met 5-1 won van Macedonië. Tom de Mul won met België onder de 21 jaar het eerste EK-kwalificatieduel met 3-0 van Litouwen.

De jonge Ajacied was aanvankelijk geselecteerd voor het grote Roemenië, maar viel op het laatste moment af. Met zijn drie goals voor Jong Roemenië liet hij zien dat hij wel bij de senioren op zijn plaats was geweest. Roemenië won met 5-1 van Macedonë.

Tom de Mul speelde een goede wedstrijd en kreeg de complimenten van bondscoach Jean François De Sart. Een paar minuten voor tijd kreeg hij een publiekswissel.


Thomas Vermaelen stond de laatste dagen gewoon bij Ajax op het trainingsveld. De verdediger behoorde tot de laatste afvallers voor deze Belgische jeugdselectie.

Zaterdagavond komen de Rode Duivels in actie voor hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen.

Jong-Ajaxspelers Hedwiges Maduro - hij speelde 90 minuten - Ryan Babel en Urby Emanuelson kwamen in Slowakije niet verder dan een 0-0 gelijkspel in het oefenduel tegen hun leeftijdsgenoten. Babel, net als Emanuelson na rust in het veld gekomen, had kans op de winnende treffer maar scoorde niet. Zondag spelen beide teams opnieuw tegen elkaar.