Menu
Hattrick Sierhuis genoeg voor Ajax O19 

Hattrick Sierhuis genoeg voor Ajax O19 

Ajax onder 19 heeft op sportpark de Toekomst een 4-1-overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Roda JC. Een glaszuivere hattrick van Kaj Sierhuis en een doelpunt van Martijn Kaars zorgden voor de derde overwinning op rij voor de Amsterdammers.

Doelman Jeffrey de Lange en aanvaller Justin Kluivert ontbraken in de O19-selectie voor het duel met Roda JC. Beide spelers zaten vrijdagavond bij de selectie van Jong Ajax. Voor Kluivert werd het een bijzondere avond. De rechtsbuiten speelde in de 1-0 verloren uitwedstrijd 25 minuten mee bij het team van Marcel Keizer en maakte zodoende zijn officiële debuut in het betaald voetbal.

Hattrick-hero Sierhuis
Ajax begon met een aantal nieuwe basiskrachten aan de thuiswedstrijd. Nick Plomper verdedigde het Ajax-doel en Billy Bakker en Pascal Struijk stonden samen in de achterste linie. De aandacht ging in het begin echter uit naar de voorhoede.

Want zoals vaker dit seizoen was het al snel raak. De razendsnelle Ché Nunnely gunde een open schotkans aan Kaj Sierhuis. De aanvaller benutte dit buitenkansje en zette de Ajacieden in de tiende minuut op een 1-0-voorsprong. Het bleek het startschot voor een zeer doelpuntrijke eerste helft. 

In de 35e minuut kreeg goalgetter Sierhuis wederom veel ruimte in vijandelijk strafschopgebied. Met een bekeken schot langs de keeper verdubbelde hij de marge (2-0). Met nog tien minuten speeltijd was Sierhuis duidelijk op zoek naar zijn derde treffer van de middag. Hier hoefden de bezoekers niet lang op te wachten, want vier minuten later was de combinatie Nunnely - Sierhuis wederom goud waard voor de Amsterdammers. Na een volley in de lange hoek prijkte er een Ajax-voorsprong van 3-0 op het scorebord met drie keer de naam ‘Sierhuis’ eronder. De glaszuivere hattrick was een feit voor de centrumspits. 

39. Doelpunt #AjaxO19. Kaj Sierhuis maakt uit een voorzet van Ché Nunnely zijn glaszuivere hattrick: 3-0! #ajarod

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 september 2016


Slordigheidjes
In het tweede bedrijf leidden slordigheden bij beide ploegen tot een chaotische periode van de wedstrijd. Toch viel er voldoende te genieten voor de toeschouwers op de Toekomst. Een prachtige volley van de ingevallen Zian Flemming en een poging van Nunnely vlogen rakelings naast het Roda-doel. In het laatste half uur was het geloof in een stunt verdwenen bij de Kerkraders en ook de Ajacieden leken het wel goed te vinden. Toch zorgde de ingevallen centrumspits Martijn Kaars in de 90e minuut voor het slotakkoord van de wedstrijd. Voor open doel maakte de spits er 4-1 van.

Na deze zege van een flink gewijzigd Ajax O19 kan worden geconcludeerd dat hoofdcoach Aron Winter over een redelijk brede selectie beschikt. Zonder puntenverlies in de competitie proberen de Ajacieden volgende week zaterdag de koppositie te verstevigen. Wederom op sportpark de Toekomst neemt het hoogste jeugdteam het op tegen Heerenveen O19. 

Scoreverloop: 10. Sierhuis 1-0, 35. Sierhuis 2-0, 39. Sierhuis 3-0. 41. Haydari 3-1, 90. Kaars 4-1. 

Hoeveel treffers waren het ook alweer @KajSierhuis_ ? �� #hattrickhero pic.twitter.com/FItFny65uX

— AFC Ajax (@AFCAjax) 17 september 2016

Opstelling Ajax: Plomper, Bakboord (86. Jasper ter Heide), Doekhi, Struijk, Bakker; D. De Wit (77. Lopez), Boultam (71. Benninga), Matusiwa(45. Flemming); Nunnely, Sierhuis (64. Kaars), Lang. 

Tekst: Ajax.nl/Sven Koememan
Foto: Proshots/Jeffrey van Bakel