Menu
Hattrick Sierhuis helpt Jong Ajax langs De Graafschap

Hattrick Sierhuis helpt Jong Ajax langs De Graafschap

Jong Ajax heeft de leiding weer overgenomen in de Jupiler League. Zelf won de ploeg van Michael Reiziger met 2-4 bij De Graafschap, terwijl NEC gelijkspeelde tegen SC Cambuur. Kaj Sierhuis maakte een hattrick en De Graafschap eindigde met 9 man. Kortom: een bewogen vrijdagavond.

Jong Ajax was vanaf de aftrap de betere ploeg. Al snel kwam de formatie van Reiziger op voorsprong. In de 3e minuut zette Boy Kemper vanaf links voor. De keeper zat er nog tussen, maar tikte de bal pardoes voor de voeten van Kaj Sierhuis die daar wel raad mee wist: 0-1. Gesteund door de rappe goal was Jong Ajax constant op de helft van de Doetinchemse ploeg te vinden.   

Onverwachte gelijkmaker
Tot volkomen onverwacht de gelijkmaker viel. Balverlies op het middenveld en een ver voor zijn doel verdedigende keeper Norbert Alblas hielpen De Graafschap een handje. Van Mieghem profiteerde van het buitenkansje en tekende voor de gelijkmaker. Het spelbeeld veranderde daarna en het duel speelde zich vooral af op de helft van Jong Ajax. Na een te korte terugspeelbal van Leon Bergsma hadden de gasten zelfs op achterstand kunnen staan bij rust, maar dat gebeurde niet. De Superboeren verzuimden de fout af te straffen.

50. Doelpunt #JongAjax! Kaj Sierhuis werkt na een individuele actie de bal binnen, 1-2! #grajaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 maart 2018

Weer snelle goal
In de tweede helft tapte Jong Ajax uit hetzelfde vaatje als aan het begin van de wedstrijd. Weer was het Sierhuis die rap scoorde en zo de 1-2 aantekende. Onder aanvoering van hun fanatieke aanhang trok De Graafschap ten aanval en weer leidde dat tot een doelpunt. Dit keer maakte invaller El Jebli de 2-2. Er ontspon zich een felle strijd waarbij De Graafschap de meeste schade opliep. Want 6 minuten voor tijd moest Sven Nieuwpoort met rood van het veld en kreeg Jong Ajax een strafschop. Kaj Sierhuis stuurde de doelman de verkeerde kant op en voltooide zo zijn hattrick: 2-3.

Tweede rode kaart
In de slotfase moest de thuisploeg zelfs met 9 man verder nadat ook Abena moest vertrekken met een rode kaart (2x geel). Ajax profiteerde volop en Ché Nunnely gooide de wedstrijd in het slot: 2-4. Nunnely werd op maat bediend door Ajax-debutant Nicolas Kühn. Door het 1-1-gelijkspel van NEC bij SC Cambuur neemt Jong Ajax de leiding weer over in de Jupiler League.

'Het was een beladen, mooie wedstrijd met veel strijd en passie'

Michael Reiziger was na afloop een tevreden man: ,,Het was een beladen, mooie wedstrijd met veel strijd en passie aan beide kanten. De neutrale toeschouwer heeft denk ik wel genoten. In de rust heb ik gezegd dat we net zo moesten beginnen als aan de eerste helft; met veel druk naar voren, kort achter elkaar zitten en een hoog tempo.''

Kaj Sierhuis, grote meneer! ��

������#grajaj pic.twitter.com/WBAyWvjIVH

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 maart 2018

Tevreden was de trainer ook over zijn goudhaantje: ,,Kaj Sierhuis heeft laten zien wat zijn kwaliteit is, scoren. Hij heeft nog niet heel veel minuten gemaakt, maar als hij speelt laat hij zien wat hij kan en dat levert veel goals voor ons op."

Scoreverloop: 3. Sierhuis 0-1, 29. Van Mieghem 1-1, 50. Sierhuis 1-2, 78. El Jebli 2-2, 85. Sierhuis (strafschop) 2-3, 90. Nunnely 2-4

Jong Ajax: Alblas; Lartey Sanniez, Doekhi, Bergsma, Kemper, Matusiwa, D. de Wit, Bijleveld; Nunnely, Sierhuis, Johnsen (88. Kühn)

Bekijk ook: Highlights De Graafschap - Jong Ajax
Lees ook: Nicolas Kühn debuteert met assist in Ajax-shirt
Lees ook: Onana, Siem de Jong & Mazraoui twijfelgevallen voor Sparta

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Proshots/Lars Smook