Menu
‘Heb nog nooit van Feyenoord verloren’

‘Heb nog nooit van Feyenoord verloren’

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Joël Veltman, Vaclav Cerny en Merel van Dongen wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Joël Veltman.

Na de zware wedstrijden die we net achter de rug hebben, moeten we ons in sneltreinvaart  richten op de duels met Feyenoord. Allereerst woensdag de bekerwedstrijd. Een prachtig affiche natuurlijk. Al hebben we wel de meest zware loting gekregen die we hadden kunnen hebben. Europees spelende ploegen konden elkaar namelijk niet treffen. En van alle ploegen die niet Europees spelen - en van de meeste die dat wel doen overigens -  is Feyenoord wel de meest geduchte. Ik verwacht echter prachtige duels, want Feyenoord is bezig aan een heel goed seizoen.

Kern van waarheid
Het klinkt wellicht gek, maar sinds mijn debuut in Ajax 1 heb ik nog nooit van Feyenoord verloren. Mijn trainer zegt bij zulke staatjes dan dat de eerste keer dat het wel gebeurt dichterbij komt en daar zal ook best een kern van waarheid in zitten. Maar als het aan mij ligt, komt er in deze statistiek voorlopig geen verandering.

De eerste keer dat ik mocht invallen bij Ajax – Feyenoord was op 20 januari 2013. Het stond al 3-0 toen ik erin kwam voor Lasse Schöne. Een paar minuten eerder had Ricardo van Rhijn zijn tweede gele kaart gekregen en ik moest de verdediging weer op sterkte brengen. Hoewel beide ploegen toen gelijk op de ranglijst stonden, was Ajax duidelijk beter. Daar hoop ik natuurlijk voor de komende wedstrijden weer op.

Uit m'n dak
Mijn beste herinnering bewaar ik aan de Feyenoord – Ajax van twee seizoenen geleden in de Kuip. We hadden net daarvoor slechte resultaten behaald tegen Salzburg. In de Kuip kwamen we weliswaar op achterstand, maar we wonnen met 2-1 door een doelpunt van mij. Toen ik die goal maakte, was het helemaal stil in het stadion. Zo raar, maar dat schijnt er bij te horen. Ik had het gevoel dat mijn medespelers ook niet echt naar mij toe kwamen. Dat was heel raar. Even dacht ik dat ik helemaal niet had gescoord. Maar toen kwamen ze wel en ging ik helemaal uit mijn dak. Na afloop was iedereen ook heel blij. Ik weet nog dat Niklas Moisander zelfs op tafel ging staan in de kleedkamer.

Ook vorig seizoen verloren we niet van Feyenoord. Al moet ik eerlijk bekennen, dat we niet heel terecht ongeslagen bleven. In De Kuip scoorde Ricardo al heel vroeg de enige treffer en hoewel Feyenoord daarna kans na kans kreeg, wonnen we toch met 1-0. De laatste keer dat we tegen Feyenoord speelden, was ik geblesseerd en heb ik die wedstrijd vanaf de tribune moeten zien. Dat is heel vervelend, want je ziet dat je team het heel moeilijk heeft. Dan wil je helpen, maar dat kan natuurlijk niet! Ook toen bleef het echter 0-0.

En over helpen gesproken. Het is natuurlijk verschrikkelijk jammer dat in deze mooiste wedstrijd in Nederland nog steeds geen uitsupporters aanwezig zijn. Ik hoop dat dat snel verandert, want er is niets zo mooi als twee teams die hartstochtelijk worden aangemoedigd door hun fans. Hopelijk kan dat snel weer.