Menu
Hedwiges Maduro Talent van het Jaar

Hedwiges Maduro Talent van het Jaar

De Marco van Basten Trofee is dit jaar gewonnen door Hedwiges Maduro. De trofee, die symbool staat voor het Talent van het Jaar, werd na de wedstrijd tegen FC Groningen door Ruud Krol aan hem overhandigd.

Wie dit jaar de Marco van Basten Trofee ontvangt, bepaalt de technische staf van Ajax. Marco van Basten verbond zijn naam aan de prestigieuze verkiezing tot meest beloftevolle speler van het jaar. Tarik Oulida was de eerste gelukkige die deze prijs won. Daarna kwamen Nwankwo Kanu, Nordin Wooter, Mario Melchiot, Benni McCarthy, Richard Knopper, Cristian Chivu, Rafael v.d. Vaart, Maxwell, Steven Pienaar en Nicolae Mitea.

Ruud Krol sprak Maduro toe alvorens hij de trofee uitreikte. ,,Je bent een talent en je hebt alle klassen van de Ajax-school doorlopen. Je bent niet snel gekomen, maar gerijpt door de jaren heen. Het laatste halfjaar heb je bewezen dat er weer een talent is doorgebroken. In het Nederlandse voetbal zullen we veel plezier aan je beleven en ik hoop dat dit niet de laatste prijs is die je dit jaar pakt, want je speelt ook nog op het WK onder 20 in de zomer.''