Menu
'Heel lekker om terug te zijn'

'Heel lekker om terug te zijn'

Christian Eriksen was een van de publiekstrekkers tijdens de open training van Ajax op de Toekomst. De Deense middenvelder keerde maandag fris en fruitig terug van vakantie. ,,Heel lekker om weer terug te zijn’’, vertelde Eriksen na afloop van zijn (drukbezochte) eerste Ajax-training in het seizoen 2012 – 2013.

In vakantietijd is er een zekerheid: als Ajax openbaar traint dan wordt de Toekomst overspoeld door dolenthousiaste Ajax-fans. Zo vroeg in de zomervakantie van 2012 was het beeld bij de eerste training van Eriksen niet anders. Rijendik stonden de fans rondom het hoofdveld van de Toekomst, juist vanwege de massale opkomst dienst doend als trainingsveld.

De supporters kregen een relatief kalme oefensessie voorgeschoteld. Anderhalve dag na de probleemloze zege op Celtic (4-0) werd vooral gefocust op passen, trappen en positiespel. Naast Eriksen trok ook een andere jonge Deen de aandacht. Viktor Fischer zag zaterdag zijn thuisdebuut in de Amsterdam ArenA bekroond met de titel Ajacied van de Wedstrijd. De A-junior genoot zichtbaar nog wat na van zijn sterke optreden tegen de Schotten.

Theo Janssen trainde maandag binnen. De middenvelder is herstellende van een kuitblessure. Mats Rits trainde op een bijveld met fysiotherapeut Pim van Dord. De Belgische Ajacied kampt met een rugkwetsuur. In de grote groep fitte spelers van trainer Frank de Boer deden Nicolai Boilesen en Derk Boerrigter de volle anderhalf uur mee.

Christian Eriksen loopt zijn eerste rondes tijdens zijn eerste training in het nieuwe seizoen. Christian Eriksen loopt zijn eerste rondes tijdens zijn eerste training in het nieuwe seizoen.

De smile waarmee Eriksen rondliep kon zich meten met die op het gezicht van Fischer. De Deense international verdeelde zijn vakantiedagen over Italië en de Seychellen. ,,Drie weken is genoeg om weer fit te beginnen’’, vertelt Eriksen, na het zetten van een reeks handtekeningen. ,,Nu is het een kwestie van op gang komen. Dat merkte ik vandaag gelijk weer tijdens de training. Voetbalgevoel en balgevoel komen vanzelf wel weer terug.’’ Met een glimlach: ,,Dat gevoel zal heus niet weg zijn.’’

,,Heel leuk om de jongens vandaag weer terug te zien’’, vervolgt Eriksen, de laatste Ajacied die zich na een vakantieperiode aansluit bij de selectie van De Boer. Eriksen was er onder meer bij op het EK, toen de Denen Oranje versloegen. ,,Als team hebben we heel goed gespeeld. Nederland verslaan is natuurlijk heel lekker.’’

Eriksen is op tijd terug voor het naderende trainingskamp dat Ajax belegt in Engeland. Na de reisdag op donderdag wachten naast vele trainingen vooral de twee oefenwedstrijden tegen Southampton (zaterdag) en Norwich City (dinsdag). De Deense verbindingsman zal rustig worden gebracht. Óf en hoeveel speelminuten Eriksen in Engeland zal maken, moet blijken. ,,Ik hoor vanmiddag wel hoe mijn schema is opgebouwd. Ik hoop er op 5 augustus te staan in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV.’’

Houd Ajax TV in de gaten voor het exclusieve interview dat Ajax TV had met Eriksen. De Deense Ajacied blikt onder meer vooruit op de komende weken en vertelt over zijn landgenoot Viktor Fischer.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (foto's Eriksen), Ajax.nl (overig)

Eriksen rekt en stretcht en zal de komende weken rustig worden gebracht. Eriksen rekt en stretcht en zal de komende weken rustig worden gebracht.
Veel Ajacieden waren op de Toekomst getuige van de open training van Ajax. Veel Ajacieden waren op de Toekomst getuige van de open training van Ajax.
Passen, trappen en aannemen waren belangrijke ingrediënten tijdens de oefensessie. Passen, trappen en aannemen waren belangrijke ingrediënten tijdens de oefensessie.
Na zijn prima optreden én thuisdebuut tegen Celtic waren veel ogen ook gericht op Viktor Fischer. Na zijn prima optreden én thuisdebuut tegen Celtic waren veel ogen ook gericht op Viktor Fischer.
De open trainingen van Ajax bieden fans dé kans om handtekeningen te bemachtigen. De open trainingen van Ajax bieden fans dé kans om handtekeningen te bemachtigen.
Ook de kans om op de foto te gaan met de kampioensschaal lieten veel (ook piepjonge) fans niet onbenut. Ook de kans om op de foto te gaan met de kampioensschaal lieten veel (ook piepjonge) fans niet onbenut.