Menu
'Heerenveen heeft sprongen gemaakt'

'Heerenveen heeft sprongen gemaakt'

Na alle beschouwingen op de loodzware Champions League-loting waarbij Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund uit de koker kwamen, blikte Frank de Boer donderdagavond ook vooruit op de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. Kolbeinn Sigthórsson is er zondag in het Abe Lenstra Stadion naar verwachting nog niet bij. Ricardo van Rhijn start in de basis.

Ajax moet het in Heerenveen hoogstwaarschijnlijk opnieuw zonder Kolbeinn Sigthórsson stellen. De spits van Ajax kampt nog steeds met de naweeën van een schouderblessure. ,,Het gaat inmiddels stukken beter, maar hij heeft ook de interlands van volgende week met IJsland al afgezegd. Ik denk dus niet dat hij er zondag tegen Heerenveen alweer bij is.”

Ook Eyong Enoh (knie) en Nicolai Boilesen (hamstring) zijn zondag niet inzetbaar tegen het team van voormalig Ajax-coach Marco van Basten. De Boer: ,,Beide spelers trainen al wel weer dagelijks buiten en voor Enoh lonkt zelfs al een rentree bij de groepstraining. En dan zal hij eerst minuten bij Jong Ajax moeten maken voordat hij weer bij het eerste aansluit”, zo liet De Boer weten.

Ricardo van Rhijn start zondag in de basis tegen sc Heerenveen. Ricardo van Rhijn start zondag in de basis tegen sc Heerenveen.

Na een slechte start is Heerenveen de laatste weken aan en opmars bezig. Zowel tegen Feyenoord als AZ werd in beide uitduels een punt gehaald. ,,Feyenoord- en AZ-uit zijn lastig genoeg. Maar met een beetje meer geluk hadden ze nu al vier punten meer gehad dan de twee die ze nu hebben. De laatste twee duels waren in ieder geval heel goed van Heerenveen. Het zegt iets als je op bezoek bij AZ meer balbezit hebt dan de thuisploeg. Ze hebben de laatste weken grote sprongen voorwaarts gemaakt.”

De Boer: ,,Wedstrijden tussen Ajax en Heerenveen zijn vaak spectaculaire duels. Toch trekken wij uiteindelijk meestal aan het langste eind. Dat moeten we zondag ook weer zien te doen. Zeker na de tweede goede wedstrijden van de afgelopen weken tegen NEC (1-6 uitzege) en NAC (5-0).”

Het duel met de Friezen is twee dagen na het sluiten van het transferwindow, al speelt het mogelijke vertrek van spelers geen rol bij de voorbereiding op de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. ,,We weten om welke spelers het gaat”, doelde De Boer op Gregory van der Wiel en Miralem Sulejmani. De coach van Ajax bevestigde dat Ricardo van Rhijn in ieder geval in de basis start tegen Heerenveen. Voor de nieuwe aanwinst Christian Poulsen komt het duel in Friesland nog te vroeg.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven) en Louis van de Vuurst