Menu
Heerenveen kan rekenen op 115 procent Davids

Heerenveen kan rekenen op 115 procent Davids

Ajax begint donderdag 1 mei aan de play-offs met een moeilijke uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Aanvoerder Edgar Davids blikt vooruit op het treffen in Friesland.

Edgar Davids dinsdag tijdens de training. Edgar Davids dinsdag tijdens de training.

,,Heerenveen is een heel goede ploeg”, zegt de Ajax-captain dinsdag na de training. ,,Ze kunnen de lange bal hanteren en ook alles voetballend oplossen. Het is gewoon echt een heel uitgebalanceerd team. Daarom hebben ze het dit seizoen ook zo goed gedaan.” Vorig jaar zat Ajax in hetzelfde play-offschuitje. De Amsterdammers eindigden als tweede op de ranglijst en begonnen de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen Heerenveen. De Friezen wonnen met 1-0. Dat duel is niet helemaal te vergelijken met de confrontatie van aanstaande donderdag, vindt Davids. ,,Ajax heeft een heel andere ploeg en ook bij Heerenveen is de selectie gewijzigd. Maar het toont wel aan dat 'Heerenveen uit' altijd lastig is. Dit seizoen hebben we onze uitwedstrijd in de competitie wel gewonnen, maar ook dat verliep redelijk moeizaam.”

Davids spreekt met respect over de aankomende tegenstander uit Friesland, maar de 35-jarige middenvelder heeft geen angst voor de ploeg van Gertjan Verbeek. ,,Wij moeten spelen zoals we altijd spelen, hoeven ons niet aan te passen.”

Heerenveen kan een uiterst gemotiveerde Davids aan de aftap verwachten. De Pitbull is gefocust en wil zich twee dagen voor de wedstrijd niet laten afleiden door andere zaken, zoals zijn toekomst. ,,Na de play-offs heb ik ongetwijfeld een gesprek met Ajax over mijn toekomst, maar nu wil ik me alleen richten op donderdag. Op dit moment ben ik speler van Ajax en ik wil me 100, zoniet 115 procent inzetten voor de club.”

Met zijn vorm is in ieder geval niets mis. Davids, die de eerste seizoenshelft aan de kant stond vanwege een beenbreuk, lijkt iedere wedstrijd beter te gaan voetballen. Toen hij begin van dit kalenderjaar weer zijn eerste wedstrijden speelde, vroeg menig criticaster zich af of hij het niveau nog wel aan zou kunnen. ,,Dat is niet zo vreemd”, zegt hij. ,,Het is een logisch denkproces. Met zo’n blessure is het altijd maar de vraag of je terug kan komen. Dat heeft niet eens iets met jong of oud te maken. Ik ben nu in ieder geval bezig aan een goede reeks en denk zelfs dat ik nog beter kan. Maar ik hoop deze lijn in ieder geval door te trekken naar Heerenveen.”

Ajax aan het werk zien in de tweede play-offwedstrijd tegen Heerenveen?
Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop voor Ajax - Heerenveen (maandag, 20.15 uur) >>