Menu
Heerenveen uit altijd lastig voor Ajax

Heerenveen uit altijd lastig voor Ajax

Ajax wacht de zware uitwedstrijd bij sc Heerenveen. De statistieken wijzen uit dat de Amsterdammers het doorgaans moeilijk hebben in het Abe Lenstra Stadion. Vorig seizoen maakte Ajax een einde aan een negatieve reeks van drie nederlagen in Friesland door met 0-2 te winnen.

Urby Emanuelson vecht een duel uit in de laatste competitie-editie van Heerenveen - Ajax. Op 28 oktober 2006 verlieten de Amsterdammers Friesland met een 0-2-overwinning. Urby Emanuelson vecht een duel uit in de laatste competitie-editie van Heerenveen - Ajax. Op 28 oktober 2006 verlieten de Amsterdammers Friesland met een 0-2-overwinning.

Tom de Mul en Wesley Sneijder waren in die editie de doelpuntenmakers voor Ajax. Toenmalig trainer Henk ten Cate koos die wedstrijd voor een systeem met Klaas Jan Huntelaar en De Mul in de aanval. Zij werden ondersteund door Sneijder.

Later dat seizoen maakte Ajax opnieuw de reis naar Friesland. De eindstand in de competitie bepaalde namelijk dat beide teams het tegen elkaar moesten opnemen in de eerste ronde van de play-offs voor een plaats in de Champions League. In de heenwedstrijd ging Ajax met 1-0 onderuit door een treffer van Lasse Nilsson. Vier dagen later stelde de ploeg van Ten Cate orde op zaken door in eigen huis met 4-0 te winnen.

De wedstrijd in Heerenveen is vooral speciaal voor Klaas Jan Huntelaar. De 24-jarige aanvaller van Ajax stond anderhalf jaar in Friesland onder contract. De laatste keer dat hij het shirt met de zeven rode pompeblêden droeg was in december 2005. Uitgerekend zijn toekomstige werkgever was die avond de tegenstander. Huntelaar nam in winterse omstandigheden op een fraaie manier afscheid door één van de vier Friese treffers voor zijn rekening te nemen. Heerenveen won het duel uiteindelijk met 4-2.

Eén seizoen eerder verloor Ajax met 2-1 in Heerenveen. Angelos Charisteas bracht de bezoekers tien minuten voor rust aan de leiding. In de tweede helft lieten Marcel Seip en Georgios Samaras de 2-1 eindstand op het scorebord noteren. John Heitinga en Rasmus Lindgren zijn de enige spelers uit de huidige selectie die dat duel in de basisopstelling startten.

Ajax mist zaterdag in Heerenveen in ieder geval de geblesseerden Gabri en Gregory van der Wiel. De Friezen kunnen geen beroep doen op onder meer Geert Arend Roorda, die is geveld door de ziekte van Pfeiffer. Danijel Pranjic, Michael Bradley en Miralem Sulejmani zijn vermoedelijk wel van de partij. Dit Kroatisch/Servisch/Amerikaanse trio staat dit seizoen garant voor vele treffers en assists voor de ploeg van trainer Gertjan Verbeek, die na dit seizoen vertrekt bij Heerenveen.

De Ajacieden wacht na het treffen in Heerenveen nog een uitduel in de reguliere competitie. Op 13 april neemt de ploeg van trainer Adrie Koster het in de Euroborg op tegen FC Groningen. Die ontmoeting heeft vanwege het Groningen-verleden van de Ajacieden Luis Suárez, Bruno Silva en Rasmus Lindgren een beladen karakter. Tevens staan er nog twee thuisduels op het programma. Volgend weekend brengt De Graafschap een bezoek aan de ArenA. Twee weken later wordt de competitie afgesloten met een thuisduel tegen Heracles Almelo.

Resultaten van de laatste vijf seizoenen (competitie):

2006-2007: sc Heerenveen - Ajax 0-2
2005-2006: sc Heerenveen - Ajax 4-2
2004-2005: sc Heerenveen - Ajax 2-1
2003-2004: sc Heerenveen - Ajax 4-1
2002-2003: sc Heerenveen - Ajax 0-3

Houd ook Ajax TV in de gaten voor de voorbeschouwing op Heerenveen - Ajax.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Heerenveen – Ajax op je pc bekijken?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>

Ajax aanmoedigen in de laatste twee thuisduels van het reguliere seizoen?
Hier vind je alle informatie over de kaartverkoop voor de duels in de ArenA >>