Menu
Heerlijk avondje voor Ajax Vrouwen

Heerlijk avondje voor Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond voor de vierde keer op rij een overwinning in de BeNe League behaald. Op bezoek bij Lierse SK won het team van trainer Ed Engelkes met 0-3. Marlous Pieëte, Claudia van den Heiligenberg en Desiree van Lunteren (foto) waren namens Ajax trefzeker op Sinterklaasavond.

Het vrouwenelftal van Ajax deed zichzelf een mooie zege cadeau op Pakjesavond. Terwijl in veel Nederlandse huiskamers het Sinterklaasfeest werd gevierd, verdedigde Ajax in België de koppositie in de BeNe League met verve. Ajax koestert een voorsprong van twee punten op Standard Luik, al hebben de Belgen wel een wedstrijd minder gespeeld.

De laatste competitiewedstrijd dateerde alweer van drie weken geleden. Die avond won Ajax thuis met 2-1 van de vrouwen van PSV dankzij goals van Eshly Bakker en Anouk Hoogendijk. Vervolgens stond alles in het teken van de play-offs om een WK-ticket. Een missie waar het Nederlands vrouwenelftal, met verschillende Ajacieden in gelederen, in slaagde door Italië te verslaan. Voor het eerst in de geschiedenis zien we Oranje komende zomer op het WK in Canada.

Ten opzichte van de wedstrijd PSV was de opstellling van Ajax op één positie gewijzigd. Lauren Delleman verving de aan haar hamstring geblesseerde Hoogendijk. Samen met Suzanne Marees vormde zij het hart van de defensie.

De uitwedstrijd tegen Lierse SK werd 30 kilometer buiten Lier in het Stadsparkstadion van Turnhout gespeeld. Zoals altijd konden de Ajax-speelster ook in België rekenen op meegereisde fans uit Amsterdam. Speciaal vanwege Sinterklaasavond hadden de supporters zich als Pieten verkleed. Het gaf op voorhand al een mooie sfeer op de tribunes in Turnhout.

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd. In de negende minuut schoot Marlous Pieëte de koploper op voorsprong. Na de 0-1 kreeg de koploper al snel kansen op meer, maar Marjolijn van de Bighelaar (bal van de lijn) en Claudia van den Heiligenberg (redding keepster) slaagden er niet in om voor rust de marge te vergroten.

Het duurde uiteindelijk tot de 57ste minuut voordat de tweede treffer van de avond viel. Van den Heiligenberg rondde een fraaie Ajax-aanval af door de voorzet van Eshly Bakker langs keepster Justien Odeurs de schieten: 0-2.

In het vervolg van de tweede helft kwam Ajax niet meer in de problemen. Met de verse krachten Lois Oudemast en Chantal de Ridder ging Ajax op jacht naar meer. Zo kreeg Oudemast een kwartier voor tijd een uitstekende schietkans. Een fraaie redding van de Lierse-keepster voorkwam echter een doelpunt. Even later was het wel raak. Desiree van Lunteren knalde bal uit een vrije trap langs de muur in de verre hoek van het Belgische doel: 0-3.

De goal van Lunteren zorgde ervoor dat Ajax de grootste uitzege van het seizoen evenaarde. Zowel in Heerenveen als in Brugge stonden diezelfde cijfers na 90 minuten op het scorebord. Die zeges werden in de slotfase nog bijna overtroffen toen Oudemast tot twee keer toe voor het doel van Lierse opdook. Maar ook de tweede en derde kans van de invalster gingen er echter niet in.
Ajax sluit de eerste seizoenshelft volgende week vrijdag af met een thuiswedstrijd op de Toekomst tegen de vrouwen van Telstar. De aftrap is om 19:30 uur. De toegang is gratis.

Scoreverloop: 9. Pieëte 0-1, 57. Van den Heiligenberg 0-2, 78. Van Lunteren 0-3

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Marees, Delleman, Hogewoning (72. De Ridder); Van de Bighelaar, Van Lunteren, Middag (80. Zeeman); Pieëte (60. Oudemast), Bakker, Van den Heiligenberg.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees