Menu
'Heerlijk om weer te spelen'

'Heerlijk om weer te spelen'

De wedstrijd tegen Jong De Graafschap stond vooral in het teken van de rentree van Jeffrey Sarpong, Dario Cvitanich en Ismaïl Aissati. ,,Heerlijk om weer een wedstrijd te spelen", glunderde de Argentijn.

Door de blessures van Sarpong en Miralem Sulejmani, was daar de kans voor Cvitanich om zich in de kijker te spelen. Echter, in de eerste en beste wedstrijd tegen NEC liep de spits een hamstringblessure op. Weg kans: revalideren op de Toekomst. ,,Dat kwam hard aan, maar ik ben weer terug", lachte de Argentijnse spits na afloop van het gewonnen duel met Jong Ajax. ,,Conditioneel is het goed. Het gevoel aan de bal moet nog even terugkomen." Cvitanich gaf ruim een uur lang alles tegen Jong De Graafschap voordat hij werd gewisseld voor Darko Bodul. Scoren deed de aanvaller niet. ,,Ik was twee keer dichtbij. Ach, het kan niet altijd raak zijn. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Voor mij is het heerlijk om weer een wedstrijd te spelen en ritme op te doen."

Ook Ismaïl Aissati speelde dik een uur. Het waren zijn eerste wedstrijdminuten sinds 8 september toen hij in het bekerduel van Jong Ajax bij Jong Volendam een blessure opliep. Enkele weken daarna onderging hij een operatie waarbij een stukje van de binnenmeniscus in de rechterknie werd weggehaald. De zomeraankoop begon vanaf de linkerflank, maar had een vrije rol waardoor hij veel op het middenveld te vinden was. Met enkele steekpassjes op Cvitanich en Siem de Jong liet Aissati zien over flink wat spelinzicht te beschikken. ,,Voor Ismaïl is het belangrijk om weer wat minuten te maken", vertelde Jong Ajax-coach Adrie Koster. ,,Hoe hij op dit moment speelt, is van ondergeschikt belang. Van te voren was afgesproken dat we zowel Ismaïl als Dario een uur zouden laten spelen."

,,Ik speelde wel een lekkere wedstrijd", vertelde Sarpong. De middenvelder annex aanvaller was sinds het UEFA Cupduel met Aston Villa geblesseerd. Sarpong liep tijdens die wedstrijd in Birmingham een botkneuzing in zijn knie op. ,,Het duurde allemaal wat langer dan ik verwacht had. Nu ben ik weer klaar voor het grote werk. Ik voel me goed." Sarpong voegde in de zestiende minuut de daad bij die woorden door de 2-0 aan te tekenen. ,,Dat is lekker. In de tweede helft kreeg ik wat minder ballen, maar het was goed om weer wat minuten te maken." Stiekem hoopt Sarpong op een plaats in de selectie voor de wedstrijd van Ajax 1 komende zondag in Volendam. ,,De trainer bepaalt en de concurrentie is groot, maar ik ben er helemaal klaar voor."