Menu
Heerlijk wroeten in de modder

Heerlijk wroeten in de modder

De Ajacieden kopten, schoten en doken de kater van de zure nederlaag tegen PSV maandagochtend glansrijk van zich af. Na een uitgebreide praat- en evaluatiesessie in de ArenA, verscheen een deel van de selectie bijna een uur later dan gepland op het trainingsveld. ,,Als team hebben we gisteren gewoon goed gespeeld'', benadrukte Urby Emanuelson vooral het positieve uit de topper in Eindhoven.

Tijdens het groepsgesprek kreeg elke Ajacied de gelegenheid zijn zegje te doen over de verwikkelingen in het Philips Stadion. Telkens luisterden de overige spelers en trainers uit de technische staf toe. ,,Wat mijn woorden waren?’’, vervolgt Emanuelson, die tegen PSV een prima wedstrijd speelde. Zijn ‘overtreding’ op Jefferson Farfan, bombardeerde de linksback al vroeg in de wedstrijd tegen wil en dank tot hoofdrolspeler. ,,Ik heb gezegd dat we redelijk tot goed hebben gespeeld. Dat we de penalty tegen kregen, kan gebeuren. Zoiets overkomt je. Omdat het al na ruim tien minuten spelen gebeurde, gaf het ons ook extra krachten. Je merkte dat dat ook doorwerkte op PSV, dat vooral loerde op de counter. Over de rest van de wedstrijd kunnen we best tevreden zijn. Koné en Farfan hebben we bijvoorbeeld redelijk kunnen stoppen. Alleen jammer dat we aanvallend niet veel hebben kunnen brengen. Maar nogmaals: de teamprestatie was redelijk tot goed.’’

De vleugelback heeft de beelden, commentaren en nabeschouwingen op PSV - Ajax zondagavond bijna allemaal gehoord en teruggezien. ,,Het blijft vreselijk pijn doen om de beelden terug te zien. Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat de scheidsrechter niet wil toegeven dat hij fout zat.’’
De door de regen door- en doornatte Ajacieden werkten ‘the day after’ onder meer een rondo en een kopspelletje af. Helemaal vergeten was de domper tegen PSV natuurlijk nog niet, maar het gesprek had kennelijk wel verhelderend gewerkt. Naast de talloze regenbuien, waren ook de lachbuien niet van de lucht. Vooral het kopspelletje leverde vrolijke gezichten op. Treurnis heeft ook weinig zin; de groep moet vooruit kijken. Vrijdag wacht in de eigen Amsterdam ArenA alweer sc Heerenveen.

Yannis Anastasiou, Bogdan Lobont en Angelos Charisteas werkten een afzonderlijke, lichte training af met conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt. Alle Ajacieden werden nauwlettend in de gaten gehouden door meerdere groepjes Ajax-fans van achter de hekken en vanuit het Supportershome. Verscholen onder een paraplu of inmiddels flink natgeregend werd toch nog gesmuld van de verrichtingen op het trainingsveld. De ontbrekende Ajacieden (onder meer Hans Vonk, Nourdin Boukhari en John Heitinga) spelen morgenavond waarschijnlijk mee met Jong Ajax tegen AGOVV.

Ook al was het niet direct hoorbaar: het waren waarschijnlijk de keepers die de meeste lol beleefden aan de training. Of, beter gezegd: het kletsnatte weer waarin werd getraind. De combinatie regen, modder en zweefduik laat een rasechte keeper watertanden. Keeperstrainer Fred Grim voelde het, als oud-keeper, natuurlijk haarfijn aan. Niet voor niks liet hij zijn pupillen Lobont, Stekelenburg en Kenneth Vermeer naar hartelust duiken en rollen door de modder. Na een kwartier trainen waren de gele trainingstruien van de keepers al aardig verkleurd. De modder droop er vanaf.