Menu
Heerlijke start Aegon Future Cup

Heerlijke start Aegon Future Cup

Dag 1 van de Aegon Future Cup kan de boeken in als 'zeer geslaagd'. Natuurlijk was er de fantastische opening van Ajax B1, dat zijn eerste twee pouleduels overtuigend won. Maar daarbuiten was het ook genieten: veel publiek, goed weer en mooie duels. Hier een overzicht van de openingsdag, inclusief alle uitslagen.

Toen 's ochtends om 10:30 uur de eerste twee wedstrijden begonnen van de Aegon Future Cup was het nog fris op de Toekomst. Het weerhield de toeschouwers er echter niet van vroeg naar de Toekomst te komen. Een lange rij stond er voor de kassa: voetballiefhebbers, die maar wat graag de internationale talenten in actie wilden zien.

Op het hoofdveld, waar Ajax B1 opende tegen Celtic, liep de tribune meteen goed vol. Onder de bezoekers op zaterdag ook Ajax-prominenten als Edwin van der Sar, Sjaak Swart, Piet Keizer en Barry Hulshof. Ajax won, het spel was bij vlagen schitterend en tegen het einde van de ochtend brak de zon goed door in Amsterdam Zuidoost.

Ruim 1.000 bezoekers waren aanwezig tijdens de openingsdag van het toernooi. De meesten van hen zagen Ajax op veld 3 ook de tweede wedstrijd van de dag winnen. Corinthians, waarvan toch een beetje een 'sambashow' werd verwacht, werd met 4-0 verslagen, nadat de Brazilianen eerder op de dag met dezelfde cijfers door Liverpool waren verslagen. Frank de Boer was er ook bij die tweede wedstrijd van Ajax. De hoofdcoach van Ajax werkte eerder op de dag in de ArenA met zijn selectie de laatste training af op weg naar de finale van de KNVB Beker, maar vond daarna nog even de tijd om op de Toekomst de Ajax-jeugd te bekijken.

In andere wedstrijden was het genieten voor de neutrale fan. Anderlecht was in poule B met 1-2 te sterk voor AC Milan. De beslissing viel vlak voor tijd toen Milan-doelman een terugspeelbal onder zijn voet door liet glippen en de bal in eigen doel zag verdwijnen. De Italianen herstelden zich later op de middag wel weer tegen Fenerbahce. Dat duel eindigde in 3-2 en werd de meest doelpuntrijke wedstrijd van Dag 1.

Zondag wordt het spannend in de Aegon Future Cup. Dan wordt bekend wie er zich plaatsen voor de halve finales van het toernooi. Anderlecht is in poule B al zeker van een plek bij de laatste vier, Ajax lijkt het in poule A ook niet meer uit handen te geven.

Uitslagen poule A
Ajax - Celtic 1-0
Corinthians - Liverpool 0-4

Ajax - Corinthians 4-0
Liverpool - Celtic 0-1

Stand poule A
Ajax 2-6
Liverpool 2-3
Celtic 2-3
Corinthians 2-0

Uitslagen poule B
AC Milan - Anderlecht 1-2
Fenerbahce - Benfica 0-1

AC Milan - Fenerbahce 3-2
Benfica - Anderlecht 0-1

Stand poule B
Anderlecht 2-6
AC Milan 2-3
Benfica 2-3
Fenerbahce 2-0

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Anderlecht opende met een 1-2-zege op AC Milan. Anderlecht opende met een 1-2-zege op AC Milan.
Ajax won zijn eerste wedstrijd door een eigen doelpunt van tegenstander Celtic. Ajax won zijn eerste wedstrijd door een eigen doelpunt van tegenstander Celtic.
Meer dan 1.000 voetballiefhebbers waren zaterdag bij de openingsdag van de Aegon Future Cup. Meer dan 1.000 voetballiefhebbers waren zaterdag bij de openingsdag van de Aegon Future Cup.