Menu
Heijblok en Urzaiz in basis tegen Kozakken Boys

Heijblok en Urzaiz in basis tegen Kozakken Boys

Erik Heijblok en Ismael Urzaiz mogen zich op gaan maken voor het KNVB Bekerduel tegen Kozakken Boys. Trainer Henk ten Cate gunt de Ajacieden woensdag een basisplaats.

Dat maakte de trainer vandaag bekend in de ArenA. ,,Misschien heb ik wel meer verrassingen in de opstelling’’, vertelde Ten Cate, die Jong Ajacied Marco van Duin meeneemt als reservedoelman. Dennis Gentenaar, normaal de tweede keuze achter Stekelenburg, kampt met een lichte rugblessure. Eerste doelman Stekelenburg krijgt een dag vrijaf.

Ook Luque is er in Werkendam vanaf de aftrap bij, verklapte de Ajax-trainer. ,,Ik wil de spelers die tot nu toe weinig hebben gespeeld, ook minuten laten maken.’’ Van onderschatting is geen sprake. ,,De wedstrijd tegen Kozakken Boys moeten we winnen. We nemen iedere tegenstander serieus.’’

De ‘verrassingen’ in het Ajax-elftal zijn deels ook terug te voeren op het aantal geblesseerde selectieleden. Thomas Vermaelen en Jaap Stam verblijven sinds zondag, het treffen met AZ, in de toch al overvolle ziekenboeg. Vermaelen heeft een enkelband gescheurd. Hij staat minimaal twee maanden aan de kant. De kans is groot dat de Belg ook een schouderoperatie ondergaat. Vermaelen heeft al langer last van een schouderblessure. Stam kampt met een kniekwetsuur en moet ongeveer twee weken rust houden. Daarbij wordt Nicolae Mitea vandaag geopereerd aan zijn enkel.

,,Edgar Davids heeft een maand langer nodig om weer fit te worden’’, besloot de trainer het medische bulletin. ,,Het herstel verloopt minder snel dan we hadden gehoopt.’’ Davids keert binnenkort terug naar de Verenigde Staten. Daar hoopt de middenvelder ook de laatste stap van het hersteltraject te kunnen maken.

Ten Cate toonde zich tevreden over de drie uitzeges die zijn ploeg in acht dagen tijd boekte. De overwinningen op Heracles Almelo, Dinamo Zagreb en AZ hebben het vertrouwen goed gedaan. ,,Je merkt dat het vertrouwen groeit na zo’n goede week’’, besloot Ten Cate.