Menu
Heijblok gaat uit van eigen kracht

Heijblok gaat uit van eigen kracht

Als alles volgens plan verloopt maakt Erik Heijblok tegen Kozakken Boys zijn officiële debuut als Ajacied. De Noord-Hollander heeft geen last van plankenkoorts. Het moet in Werkendam een fraaie bekeravond worden, met een goede afloop.

,,In wedstrijden als deze heeft Ajax niet zoveel te winnen'', kijkt Heijblok vooruit naar de komende wedstrijd. ,,De club heeft juist alles te verliezen.’’ Na de ochtendtraining wist de doelman het zweet van zijn voorhoofd. De anderhalf uur durende oefensessie stond in het teken van positiespel. Heijblok kon flink aan de bak.
Na een solide optreden onder de lat bij Jong Ajax (maandag) wordt woensdag opnieuw vakwerk gevraagd van de Ajacied. Heijblok weet uit ervaring hoe zo’n bekerwedstrijd tegen een professionele tegenstander leeft bij een amateurclub. De geboren Wieringer stond lang onder de lat bij hoofdklasser Hollandia uit Hoorn. ,,Bij Hollandia heb ik Amstel Cupduels gespeeld tegen onder meer AZ, Haarlem en Cambuur Leeuwarden’’, kijkt de 29-jarige Ajacied terug.

Heijblok werkt de bal in het positiespel net weg voor Ismael Urzaiz. Beide Ajacieden starten in de basis tegen Kozakken Boys. Heijblok werkt de bal in het positiespel net weg voor Ismael Urzaiz. Beide Ajacieden starten in de basis tegen Kozakken Boys.

,,Van AZ verloren we. Maar we wonnen van Haarlem en tegen Cambuur werd het een gelijkspel. Zo doen zich elk jaar wel een paar stunts voor in het bekertoernooi.’’

Nog maar vijf seizoenen terug maakte Heijblok de overstap van de amateurs naar de profs. Na vier seizoenen bij Haarlem begon de lange doelman dit seizoen bij Ajax. ,, Als professionele club heb je in bekerduels tegen kleinere clubs echt alles te verliezen’’, benadrukt Heijblok nog maar eens. ,,We moeten morgen gewoon winnen, en kaarten en blessures zien te voorkomen. Ajax moet er zelf voor zorgen dat Kozakken Boys niet gaat stunten.’’