Menu
Heijblok keeperstrainer Ajax-jeugd

Heijblok keeperstrainer Ajax-jeugd

Erik Heijblok keert terug bij Ajax. De club en de voormalige doelman bereikten overeenstemming over een contract voor één seizoen, tot en met 30 juni 2016. De 38-jarige oud-Ajacied start volgende maand binnen de jeugdopleiding als keeperstrainer voor de middenbouw.

Heijblok is bijzonder content met zijn contract: ,,Ik ben blij maar bovendien ook erg trots dat ik aan de slag kan gaan met de grootste talenten van het land. De jeugdopleiding van Ajax staat wereldwijd bijzonder hoog aangeschreven en dat ik daar onderdeel van ga uitmaken is natuurlijk fantastisch. Ik kijk er dan ook naar uit om te beginnen.”

In het seizoen 2007-2008 maakte de oud-keeper deel uit van de A-selectie van Ajax. Na de verhuur van Kenneth Vermeer aan Willem II werd hij voor één seizoen aangetrokken als derde doelman achter Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar. Heijblok stond één keer onder de lat in een officieel duel van Ajax 1. Hij debuteerde op 26 september in de tweede ronde van de KNVB beker tegen Kozakken Boys (1-2 winst). Na zijn seizoen in Amsterdam verhuisde de voormalig sluitpost naar De Graafschap. Vervolgens stond hij vijf seizoenen onder contract bij AZ en beëindigde vorig seizoen zijn loopbaan bij FC Volendam.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst