Menu
Heitinga bedankt supporters

Heitinga bedankt supporters

John Heitinga werd voor Ajax - De Graafschap door de supporters getrakteerd op een fantastisch eerbetoon. ,,Ik werd echt overdonderd door de acties op de tribunes’’, vertelt de Ajacied, die langs deze weg de supporters extra wil bedanken.

Heitinga: ,,Tijdens de warming-up was me niks afwijkends opgevallen, behalve één groot spandoek met mijn rugnummer en de tekst ‘Voor ons blijf je altijd nummer 1.’ Pas toen ik vlak voor de wedstrijd met de rest van het team de gracht inliep om het veld op te gaan, had ik door dat het publiek iets speciaals ging doen. Ik wist toen nog niet dat het voor mij bedoeld was. Ik heb in de jaren dat ik hier speel regelmatig meegemaakt dat er voor sfeerverhogende extraatjes werd gezorgd door de fanatieke aanhang. Daardoor werd het hele stadion extra sfeervol en dat maakt iets los bij de spelers. Dat was iets dat we in de beginjaren van de ArenA nooit hadden verwacht. De acties waren bijna altijd om het hele team te steunen. En dan met name bij wedstrijden tegen PSV en Feyenoord en voorafgaand aan Europese wedstrijden. Deze keer was het speciaal voor mij.”

,,Eenmaal op het veld zag ik aan de overkant heel groot ‘Oh, Oh, Johnny’ staan, over de hele lengte van het veld. Toen moest ik al even slikken want ik realiseerde me gelijk dat hier heel veel mensen heel erg veel werk in hebben gestoken. En dat dan vervolgens tienduizenden mensen met zo’n papier boven hun hoofd gaan staan; daar kreeg ik kippenvel van. Daarna draaide ik mijn hoofd richting F-Side, waarboven een mega-vlag uitgerold werd met mijn hoofd erop. Daar kreeg ik echt een brok van in mijn keel en ik voelde mijn ogen branden. Ook achter het andere doel zag ik een grote vlag voor mij. We stelden ons, als altijd, naast elkaar op en toen kon ik nog even goed rondkijken en zag ik het grote doek op Vak 410. Ongelooflijk. Daar spreekt zoveel waardering uit, dat kan ik niet beschrijven.”

Zondag kleurden de tribunes speciaal voor Heitinga rood, wit en zwart. Zondag kleurden de tribunes speciaal voor Heitinga rood, wit en zwart.

,,Het is bekend dat ik de beslissing heb genomen om naar het buitenland te gaan. En ik heb al vaak genoeg gezegd dat het een heel moeilijke beslissing zou worden en nu ik die beslissing genomen heb, kan ik toegeven dat het inderdaad heel moeilijk is geweest. Maar ik hoopte en verwachtte voortdurend dat iedereen zou begrijpen dat ik na zeven jaar bij de A-selectie te hebben gezeten klaar ben voor de stap naar een grotere competitie.”

,,De acties van gisteren op de tribune versterken bij mij twee belangrijke zaken. Allereerst mijn gevoelens voor Ajax en dan met name richting de fans van de club. Er was al een hechte band, maar dit maakt het allemaal nog véél specialer. En ten tweede spreekt er waardering uit voor wat ik hier gedaan heb, in plaats van dat mensen zich tegen me zouden keren omdat ik afscheid ga nemen.”

,,Het gekke is, dat er van een echt afscheid natuurlijk nog geen sprake kan zijn. Ik verwacht dat Ajax en Atlético Madrid de zaken deze week afronden. Daarna moeten nog wat punten en komma’s van mijn contract worden besproken. Pas dan is het definitief. En we spelen nog twee belangrijke competitieduels. De kans is heel erg groot dat we daarna nog de play-offs moeten spelen. Dus ik speel nog minimaal twee en maximaal zes wedstrijden voor Ajax. Pas daarna is het tijd om afscheid te nemen. Ik wil van deze gelegenheid alvast gebruikmaken om de supporters te bedanken voor wat ze gisteren hebben gedaan. En ik zal de betrokkenen van deze actie in het stadion ook nog persoonlijk bedanken. Maar ik richt me nu nog even op de sportieve prestaties. Want de supporters willen, net als de spelers, dat deze competitie zo goed mogelijk wordt afgesloten.”