Menu
Heitinga: 'Blind is de goede man'

Heitinga: 'Blind is de goede man'

Een heleboel vaderlandse media waren maandagochtend naar het trainingsveld van de Amsterdam ArenA gekomen om de reacties te peilen van de Ajacieden, die eerder die ochtend te horen hadden gekregen dat Danny Blind vanaf woensdag voor de groep zal staan. John Heitinga en Wesley Sneijder reageerden verheugd op de aanstelling van de nieuwe trainer.

De Ajacieden die tegen NEC speelden, mochten het na een partijtje voetvolley voor gezien houden. De gang naar de kleedkamer werd echter belemmerd door de aanwezige journalisten, die gewillig te woord werden gestaan. John Heitinga verscheen als aanvoerder als eerste voor de camera's. ,,Ik denk dat de clubleiding een goede beslissing heeft genomen om Danny Blind als nieuwe hoofdcoach aan te stellen”, vertelde de aanvoerder. ,,Hij is een rustige man, ik heb hem in de jeugd een jaar als trainer meegemaakt. Hij kent veel spelers uit de selectie, voornamelijk van de jeugdopleiding, en dat is prettig, denk ik.” Heitinga ziet geen probleem in het feit dat Blind nog geen trainerservaring op het hoogste niveau heeft. ,,Hij heeft enorm veel ervaring als speler en hij is nog niet zo heel lang geleden gestopt met voetballen. Bovendien is hij een echte Ajax-man, hij kent de club heel goed en hij weet wat Ajax nodig heeft. De clubleiding heeft alle vertrouwen in hem als nieuwe trainer en ik denk dat hij de goede man is.”

Voordat de training begon, kwam Blind kennismaken in de kleedkamer. Arie van Eijden kwam als eerste binnen en stelde Blind voor. Toen nam de nieuwe trainer het woord. ,,Hij zei dat het hectische weken waren geweest, dat de twaalf resterende wedstrijden erg belangrijk zijn en dat we met zijn allen de schouders eronder moeten zetten”, aldus Heitinga.

Wesley Sneijder is opgelucht dat de technische staf weer is aangevuld. ,,De laatste drie wedstrijden hebben Ruud krol en Tonny Bruins Slot het prima gedaan, maar er miste toch iets. Zonder hoofdcoach was het toch niet compleet. We gaan nu strijden om de doelstelling, plaatsing voor de Champions League, te halen. Daarnaast zijn we nog in de race om de Amstel Cup, wat ook een mooie prijs is. We moeten weer gaan voetballen, laten zien dat we Ajax zijn. ” Sneijder heeft goede herinneringen aan Blind als trainer. ,,Ik ben met hem kampioen geworden in de A1. Het zegt me niet zoveel dat hij geen ervaring heeft als trainer op het hoogste niveau. Blind was niet zomaar een aanvoerder in zijn team, hij was een echte leider. Daarbij heeft hij met Ajax zo ongeveer alles gewonnen wat er te winnen viel en alles meegemaakt. Ervaring heeft hij dus genoeg.”