Menu

Heitinga debuteert in Oranje

Johnny Heitinga maakt in de Amsterdam ArenA waarschijnlijk zijn debuut in het Nederlands elftal. Het ziet er naar uit dat de verdediger van Ajax van bondscoach Dick Advocaat als rechtsback de voorkeur krijgt boven Nigel de Jong.

Mark van Bommel keert waarschijnlijk niet terug in de basisformatie van bondscoach Advocaat. De aanvoerder van PSV speelde tijdens het afsluitende partijtje op de laatste training voor het duel met de Verenigde Staten mee met de wisselspelers. Van Bommel ontbrak tijdens de laatste interland tegen Schotland wegens een liesblessure. Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Edgar Davids vormden het middenveld van de ploeg met basisspelers.

Phillip Cocu draagt woensdagavond de aanvoerdersband tijdens de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten. De reserveaanvoerder neemt de taken waar van Frank de Boer die op de reservebank plaatsneemt.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Van der Sar; Heitinga, Stam, Cocu en Bouma; Sneijder, Van der Vaart en Davids; Van der Meyde, Van Nistelrooy en Robben.


Bron: ANP