Menu

Heitinga: ''Door onzorgvuldigheid verloren''

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen NAC schuifelden de spelers timide door de kleedkamergang richting uitgang. Sommigen wilden de pers liever niet te woord staan, anderen gingen ook liever een rondje om maar waren toch professioneel genoeg om hun mening over de wedstrijd te geven.

John O'Brien meldde zich als eerste. De Amerikaan speelde opnieuw de hele wedstrijd en voorzag tegen NAC nauwelijks problemen. ,,We speelden in het begin goed, alleen het scoren ging moeilijker. Ook na de gelijkmaker waren we nog goed, maar viel toch die goal. We krijgen veel doelpunten tegen uit vrije trappen. Daar moeten we echt aan werken. Zeven dagen hebben we de tijd tot PSV en dan is iedereen scherp."

John Heitinga begreep het ook niet. ,,We komen op 1-0 en dan moeten we het gewoon afmaken. We kregen veel kansen, maar het lukte niet. Bij die vrije trap stond iemand niet op te letten en dan wordt er gescoord. Het breekpunt was dat de kansen niet werden afgemaakt."

,,In de tweede helft hadden we ook het idee dat alles nog mogelijk was. Door een ongelooflijke goal komen we achter en door onzorgvuldigheid bleef dat zo. De derde goal draaide nota bene weg in de 16 meter. Dat mag niet gebeuren. Maar bij 1-3 had ik nog het gevoel dat het wel kon. Nikos kreeg nog twee dotten van kansen."

,,Dat we uit vier wedstrijden maar vier punten hebben is erg matig. Maar dat kan worden omgebogen. Deze week hadden we alleen op vrijdag samen getraind. Je gaat toch naar oorzaken zoeken en misschien is dat er wel een. Een andere oorzaak is dat we agressie misten. Dat zal volgende week zondag niet gebeuren. We moeten er staan tegen PSV."

,,Dat zal nog moeilijk worden", verwacht Heitinga's leeftijdsgenoot Van der Vaart. ,,Als we kampioen willen worden, dan moeten we wedstrijden zoals deze tegen NAC winnen. We speelden een goed eerste half uur, er was niets aan de hand. Alleen hadden we 2- of 3-0 moeten maken. Bij die tweede goal die werd afgekeurd, had ik niet het idee dat ik buitenspel stond."

,,Maar bij die vrije trap die er voor NAC in ging, knakte er iets bij ons. Toch kregen nog kansen en als er eentje in gaat, dan weet je het nooit."

Na 90 minuten wist iedereen het wel. Er was verloren. Voor het eerst dit seizoen op eigen veld, voor het eerst sinds 13 mei 2001 en voor het eerst sinds 1963 van NAC.