Menu
Heitinga en De Jong buiten selectie

Heitinga en De Jong buiten selectie

Nigel de Jong, John Heitinga, Tim de Cler, en de geblesseerde Roy Makaay reizen vrijdag niet met het Nederlands elftal naar Armenië. Bondscoach Marco van Basten schrapte donderdag de vier uit zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd die zaterdag vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd in Jerevan wordt afgewerkt.

Het viertal moet zich wel beschikbaar houden voor de thuiswedstrijd van woensdag tegen Andorra. Van Basten maakt zondag zijn selectie voor dit duel bekend. Onduidelijk is vooralsnog hoe snel de aan zijn knie geblesseerde Makaay herstelt.

Van Basten had eerder al aangekondigd dat hij zijn selectie zou terugbrengen tot negentien spelers. Hij weet nog niet of hij tijdens het duel met Armenië over Arjen Robben kan beschikken. De linksbuiten herstelt van een enkelblessure en heeft nog geen enkele keer met de groep meegetraind.

,,Ik vond het niet moeilijk om de selectie terug te brengen'', aldus Van Basten. ,,Waarom ik voor die spelers heb gekozen? Ik vond de anderen beter. Ik had de beschikking over acht verdedigers. Daarom heb ik met Heitinga en De Cler een rechter- en linkerverdediger laten afvallen. Ik had zes middenvelders. Er moest
iemand afvallen. Ik heb voor De Jong gekozen. Makaay is aan zijn knie geblesseerd en niet inzetbaar.''


Bron: ANP