Menu

Heitinga en De Jong in Oranje-19

Nigel de Jong is opnieuw door bondscoach Mark Wotte opgeroepen voor het Nederlands Elftal onder de 19 jaar. Behalve de A-junior van Ajax is ook Johnny Heitinga bij deze selectie gehaald, die oefent op 24 oktober in en tegen Italië. Ajax speelt op deze dag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, dus Heitinga zal een van deze twee duels missen.

Het oefenduel van Oranje-19 jaar is de laatste test voor de EK kwalificatiereeks, waarbij Nederland is ingedeeld met Albanië, San Marino en Frankrijk. Deze interlands worden van 10 tot 14 november gespeeld in Frankrijk. De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor de play-offs. De acht winnaars daarvan plaatsen zich voor het eindtoernooi in juli 2002 in Noorwegen.

Selectie: Vorm (FC Utrecht), Friebel, Sprockel, Van Driel (Feyenoord), De Jong, Heitinga (Ajax), Hooiveld, Wattimury (SC Heerenveen), D. Mathijssen (Willem II), Hoogstrate, Robben (FC Groningen), Garritsen, Huntelaar (PSV), Hofs, Van Beukering (Vitesse), Castelen (ADO Den Haag), Lim-Duan (FC Zwolle).