Menu
Heitinga: 'Geluk niet aan onze zijde'

Heitinga: 'Geluk niet aan onze zijde'

Het lukte Ajax weer niet om te winnen van FC Utrecht. De strijd om de Johan Cruijff Schaal verloren de Amsterdammers drie weken geleden, nu hielden beide partijen een punt over aan het duel. Volgens aanvoerder Johnny Heitinga ontbrak net dat beetje geluk om de winst en dus de drie punten te pakken.

,,We maakten het onszelf onnodig moeilijk", analyseerde Heitinga na afloop. ,,Met name in de eerste helft leden we veel balverlies. We schakelden niet snel genoeg terug en maakten veel foutjes. Het doelpunt van Utrecht ontstond uit een miscommunicatie tussen Zlatan en mij. Hij bood zich aan, ik wilde hem aanspelen en er zat een Utrechter tussen. De bal kwam vervolgens bij Darl Douglas die snel uitbrak en een mooi doelpunt maakte. Op dat moment dekten we niet kort genoeg."

Heitinga was overigens niet verrast dat hij de aanvoerdersband mocht dragen. ,,Ik was tijdens het Amsterdam Tournament ook al aanvoerder geweest toen Rafael van der Vaart en Tomás Galásek niet speelden. En in de jeugd en bij Jong Oranje ben ik ook aanvoerder geweest, dus helemaal nieuw is het niet. Het was vandaag wel de eerste keer in de competitie bij Ajax 1. Koeman zei het me voor de wedstrijd. Ik ga er in principe niet anders door spelen, ik praat niet meer of iets dergelijks. Maar ik leed vandaag wel meer balverlies dan normaal", zei Heitinga ietwat teleurgesteld. De verdediger zag echter geen direct verband tussen die twee zaken.

Na afloop van de wedstrijd is in de kleedkamer gezocht naar de oorzaak van het slordige spel van de Amsterdammers. ,,Tomás Galásek is een belangrijke schakel in het team, maar Anthony Obodai heeft het vandaag goed ingevuld. Complimenten voor hem. Daar lag het niet aan. We hadden in de eerste helft twee keer moeten scoren. We hebben veel kansen gecreëerd, maar ik moet ook zeggen dat Terol een goede wedstrijd heeft gekeept. Na de 1-1 zakte Utrecht ver terug en ging zich indekken. Dat kan ik me wel voorstellen."

Ajax had vandaag een beetje kunnen uitlopen op directe concurrenten PSV en Feyenoord, die beide ook twee punten verspeelden. ,,We wisten natuurlijk voordat wij aan de wedstrijd begonnen dat zij punten hadden verloren. Ik denk dat we vandaag het geluk niet aan onze zijde hadden. We hadden dus uit kunnen lopen, maar dat is niet gebeurd. Dat is voetbal".

Een van de weinige Ajacieden die goed speelden was Anthony Obodai. De Ghanees werd door het publiek dan ook terecht uitgeroepen tot 'Ajacied van de wedstrijd'. ,,Ik heb lang gewacht op een kans. Vandaag heb ik die gekregen en speelde ik ook goed", luidde de korte reactie van de trotse middenvelder.