Menu
Heitinga in actie voor Bart Foundation

Heitinga in actie voor Bart Foundation

John Heitinga neemt dinsdagavond als ambassadeur van de Bart Foundation een splinternieuwe auto in ontvangst. De wagen is vanzelfsprekend bedoeld voor de stichting, die jonge mensen met een ziekte of handicap helpt hun dromen te realiseren.

Heitinga bereidt zich momenteel met Ajax voor op de belangrijke bekerwedstrijd tegen NAC, woensdag in Breda. Ondanks het drukke speelschema van zijn ploeg, heeft hij dinsdagavond nog wel een gaatje in zijn agenda om zich in te zetten voor de Bart Foundation. In Amsterdam krijgt hij een milieuvriendelijke auto overhandigd. De auto wordt door de stichting ingezet voor dagelijks gebruik en om naamsbekendheid te genereren. ,,De auto wordt volgeplakt met stickers van de Bart Foundation”, licht Heitinga toe.

De Bart Foundation is vernoemd naar de overleden tv-maker Bart de Graaff. Op initiatief van zijn vrienden, familie en collega’s is de stichting in 2003 opgericht. ,,Bart de Graaff heeft ondanks zijn ziekte heel veel bereikt”, zegt Heitinga. ,,De Foundation geeft mensen met een handicap of ziekte een duwtje in de rug om net als Bart ook iets moois neer te zetten. Ik heb bijvoorbeeld eens een hele dag opgetrokken met een gehandicapte jongen die ontzettend graag een keer wilde wintersporten. We hebben allerlei oefeningen gedaan in een sportschool en hem een reis aangeboden naar een skibestemming. Toen kon hij in een speciale stoel met ski’s de berg af. Dat zijn mooie dingen.”

Heitinga werd een paar jaar geleden gevraagd om als ambassadeur aan de slag te gaan van de Bart Foundation. ,,Dat was in de periode dat ikzelf langdurig geblesseerd was”, blikt hij terug. De international zei meteen volmondig ‘ja’. ,,Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het kost weinig moeite en het is vooral heel leuk.”

Klik hier voor meer informatie over de Bart Foundation.>>