Menu

Heitinga is bekend met uitverkocht San Siro

Johnny Heitinga werd, een dag voor vertrek naar Milaan, als laatste toegevoegd aan de selectie voor de wedstrijd tegen Inter. De verdediger was erg nuchter over zijn uitverkiezing en vertelde dat hij al eens in het imposante stadion was geweest.

Heitinga: ,,Mijn selectie kon niet uitblijven. Ik ben er acht maanden uitgeweest, sinds vijf weken speel ik weer. Dat ging goed. Dus ik zag het wel aankomen.”

De jonge Ajacied is een keer eerder in het San Siro geweest. Hij vindt het een indrukwekkend stadion. Het is al wel een aantal jaren geleden dat Heitinga in het stadion was: ,,Ik speelde met de C-jeugd een toernooi in Milaan. Met het team zijn we toen naar een wedstrijd gegaan in het San Siro. Het was helemaal uitverkocht, dus ik weet hoe het kan zijn.”

Tijdens dat toernooi waar Heitinga op doelde, was Maarten Stekelenburg op proef bij Ajax. Slechts enkele jaren later staat de keeper onder de lat in de voetbaltempel in een wedstrijd op het hoogste Europese podium. Tijdens dat toernooi raakte Stekelenburg echter geblesseerd. Vervangende keeper voor twee wedstrijden was… Rafael van der Vaart. Hij deed het waarschijnlijk niet onverdienstelijk, want de c-tjes van Ajax wonnen het toernooi.

Op weg terug van de training dinsdagavond leerde Heitinga heel wat anders. De bus stond ruim een half uur stil omdat een brandende vrachtwagen de weg versperde. Pasanen greep dit aan om zijn teamgenoot wat Fins bij te brengen. Een krant die Pasanen had meegenomen in de bus, was het enige dat voor wat afleiding kon zorgen. Zin voor zin legde Pasanen uit wat er stond geschreven. Of Heitinga er echt wat van heeft geleerd…