Menu
Heitinga is klaar voor AZ

Heitinga is klaar voor AZ

Ajax speelt zondag in Alkmaar voor de vierde keer dit seizoen tegen AZ. John Heitinga is klaar voor deel één van de finale van de play-offs. ,,Dit zijn de wedstrijden waar het om gaat.”

De selectie van Ajax heeft er een stevige training van bijna anderhalf uur opzitten. John Heitinga dolt nog wat met Edgar Davids, probeert hem een paar keer voorbij te spelen en beweegt zich dan goedgemutst naar de zijlijn, waar de pers hem opwacht. ,,Ik ben klaar voor de wedstrijd tegen AZ”, zegt hij over de eerste play-offconfrontatie met de Alkmaarders. ,,Of beter gezegd: wij zijn er klaar voor. Dit zijn de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Wij willen en moeten Champions League halen, en dat gaat ons lukken.”

John Heitinga probeert Edgar Davids voorbij te spelen. John Heitinga probeert Edgar Davids voorbij te spelen.

De 23-jarige Ajacied barst van het vertrouwen, maar is realistisch genoeg om in te zien dat Ajax het in de dubbele confrontatie met AZ niet cadeau gaat krijgen. ,,AZ heeft een goed team dat zich dit seizoen vaak genoeg heeft bewezen. Wij moeten heel sterk voor de dag komen om een goed resultaat te halen. Het zou mooi zijn als we zondag in Alkmaar in ieder geval kunnen scoren. Een uitdoelpunt is ontzettend belangrijk.” Dat Ajax een paar belangrijke spelers mist zoals Jaap Stam, Edgar Davids en Gabri, hoeft volgens Heitinga niet uit te maken. ,,Wij hebben genoeg kwaliteit in de selectie om die gaten op te vullen.”

In de competitie speelde Ajax twee keer gelijk tegen AZ. De bekerfinale werd gewonnen door de Amsterdammers, maar dat was na penalty’s. Na 120 minuten was de stand in dat duel 1-1. Heeft Heitinga de afgelopen dagen veel teruggedacht aan die duels? ,,Nee, helemaal niet'', aldus de voetballer die nog niet weet op welke positie hij zondag speelt. ,,Het waren drie mooie wedstrijden, we kennen AZ door en door en de komende twee duels moeten we laten zien dat wij meer in ons mars hebben.”