Menu

Heitinga: 'Rust voor ons belangrijk'

Na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC, reageerde John Heitinga op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. ,,Het was hectisch, zowel voor mezelf als voor de groep", bekende de aanvoerder.

De dag na de uitschakeling in de UEFA Cup tegen Auxerre diende Ronald Koeman zijn ontslag in. De trainer en algemeen directeur Arie van Eijden spraken vrijdagmiddag de spelersgroep toe. ,,Koeman vertelde dat hij niet nog een keer zijn schouders eronder kon zetten na de afgelopen teleurstellende maanden. De trainer zette met onmiddellijke ingang zijn werk stop. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Als trainer wil je het hoogst haalbare. Hij heeft met ons al twee landstitels gewonnen, een Amstel Cup en twee jaar geleden haalde hij de kwartfinale van de Champions League. En dit seizoen verloopt teleurstellend.”

Voor veel spelers geldt, net als voor Heitinga, dat hij onder het bewind van Koeman doorbrak op de Nederlandse velden. ,,Toen de trainer werd aangesteld was ik zelf nog een broekie. Hij heeft me de kans gegeven terug te komen in het elftal na een lange blessure. Hij heeft me ook eens buiten de selectie gezet, in de uitwedstrijd tegen Willem II, maar daar heb ik achteraf wel van geleerd.”

Na het vertrek van Koeman heeft de aanvoerder nog kort met hem gesproken. ,,Ik ben nog even naar hem toe gegaan om een praatje te maken en hem te bedanken. Elke speler is trouwens naar de trainer geweest. Nu staan Ruud Krol en Tonny Bruins Slot voor de groep, dat duo heeft veel ervaring. We hebben een jonge groep en voor ons is het belangrijk de rust te bewaren. We moeten woensdag naar ADO en daarna hebben we nog een aardig rijtje met AZ en PSV thuis. We moeten als team blijven spelen.”

Iets dat het elftal vandaag dus lukte in Kerkrade. ,,We hadden zorgvuldiger moeten zijn voorin. Als we de bal veroverden waren we met één of twee passjes voor Glusevic. Daar hadden we meer mee moeten doen. En zelf speelde ik vandaag niet onaardig” aldus de aanvoerder.