Menu

Heitinga: 'tweede gele kaart onterecht'

In de tweede poulewedstrijd tijdens het EK in Portugal, stonden Ajacieden Johnny Heitinga, Tomás Galásek en Zdenek Grygera tegenover elkaar. Voor de eerste eindigde de avond in een drama vanwege het verlies en vooral een tweede, onterechte, gele kaart. Voor de twee Tsjechen nam de avond een positieve wending omdat zij een 2-0 achterstand ombogen in een 3-2 winst en zich daarmee kwalificeerden voor de kwartfinales.

Heitinga kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op de Tsjechische sterspeler Pavel Nedved. ,,Hij viel voordat ik hem raakte’’, vond de jonge Ajacied. ,,Ik baal er enorm van, want daarna schieten de Tsjechen er ook nog de 3-2 in, dat is enorm zuur.’’ Heitinga vond dat Oranje een goede wedstrijd speelde. ,,Iedereen wilde voetballen, we speelden met vleugelaanvallers, we speelden gewoon goed. Het publiek stond op fantastische wijze achter ons. We kwamen snel met 2-0 voor, vervolgens laten we het na om de voorsprong verder te vergroten. Nu hoop ik dat de Tsjechen hun sportieve plicht doen tegen Duitsland.’’

Heitinga doelt op het feit dat Tsjechië door de overwinning zeker is van een plaats in de kwartfinale. Alleen een zege van de Tsjechen op Duitsland bied voor Oranje nog de mogelijkheid zich eveneens te plaatsen voor de volgende ronde. Dan moet Nederland natuurlijk wel Letland verslaan aanstaande woensdag..

Tomás Galásek denkt dat zijn team ook woensdag voor de overwinning zal gaan. ,,Onze bondscoach Brückner wil alle wedstrijden winnen. Hij en wij ook zullen alles doen om te winnen. Hij heeft wel gevraagd aan bijvoorbeeld Nedved of hij rust wil nemen´´, aldus de Ajacied.

Galásek was opgelucht na de overwinning op Oranje. ,,Toen het 2-2 werd en later 3-2 weet je niet wat er met je lichaam gebeurt. Ik dacht dat we tegen een grotere achterstand op zouden lopen. Gelukkig kregen wij meer en meer greep op de wedstrijd. Ik zou niet graag in het lichaam van een van de Nederlandse spelers willen zitten nu. Toch denk dat meestal de beste wint´´, aldus de Ajacied.