Menu
Heitinga vervangt Van der Vaart

Heitinga vervangt Van der Vaart

Rafael van der Vaart heeft zich geblesseerd afgemeld voor de woensdag te spelen afscheidswedstrijd voor Edwin van der Sar. De plek van de oud-Ajacied wordt ingenomen door een andere (zeer) gewaardeerde ex-speler van Ajax. John Heitinga treedt woensdag aan op dé laatste voetbalavond van Van der Sar.

De lijst met namen die aanwezig zullen zijn bij het afscheid van Edwin van der Sar is bijna rond. Vrijdag werd duidelijk dat Wayne Rooney mee zal doen in de ArenA. Enkele dagen eerder hadden Finidi George en Nwankwo Kanu hun deelname al bevestigd in het team van Ajax '95, waarvoor eerder onder anderen, Patrick Kluivert, Marc Overmars, Frank Rijkaard, Danny Blind, Ronald en Frank de Boer al toezegden. De trainer van toen, Louis van Gaal, zal weer als coach optreden. Ajax '95 zal het opnemen tegen Oranje '98 dat onder leiding staat van Guus Hiddink.

In het team van Hiddink maken Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Ajacied André Ooijer, Ruud Hesp, Richard Witschge, Giovanni van Bronckhorst, Pierre van Hooijdonk en Aron Winter hun opwachting. Oranje ’98 zal verder nog met enkele namen worden uitgebreid, zodat de Oranjehelden van toen op volle sterkte zullen zijn tegen Ajax ’95.

Na de voorwedstrijden Ajax D1 - Manchester United D1 en Ajax ’95 - Oranje ’98 speelt Ajax 1 tegen het 'Dream Team Van der Sar'. In het droomelftal van Van der Sar doen vele grote namen mee. Naast Rooney zullen onder anderen John Heitinga, Louis Saha, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Nemanja Vidic en Michael Carrick verschijnen, samen met Van der Sar, aan de aftrap. Ooijer en Van Bronckhorst spelen 3 augustus ‘de dubbel’. Zij doen ook met het Dream Team mee.

De bijzondere avond begint om 17:45 uur en de opbrengst komt ten goede aan een aantal goede doelen, waaronder Stichting Doe Een Wens en Laureus.

Programma afscheid Van der Sar:

16:15 uur Amsterdam ArenA open – start stadionprogramma
17:40 uur Aanvang wedstrijd Ajax D1 – Manchester D1*
17:50 uur Rust
18:02 uur Einde wedstrijd
18:20 uur Aanvang wedstrijd Ajax ‘95 – Oranje ‘98
18:35 uur Rust
18:55 uur Einde wedstrijd
18:56 uur Huldiging op het veld
19:10 uur Aanvang wedstrijd Ajax – Dream Team Edwin van der Sar
19.40 uur Rust
20:20 uur Einde wedstrijd
20:24 uur Laatste strafschop op het veld
20:25 uur Ereronde langs publiek

* Let op: het aanvangstijdstip van de D1 is 5 minuten vervroegd.

Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop voor de afscheidswedstrijd van Van der Sar