Menu

Heitinga: 'Vooral voor de supporters vind ik het erg'

De spelers van Ajax verloren in de Klassieker tegen Feyenoord niet alleen twee punten in de slotfase van het duel, maar ook een vrije dag. Wanneer Ajax in Rotterdam had gewonnen, dan was de selectie op maandag vrij geweest.

Door een doelpunt in de slotfase van het aantrekkelijke duel van Dirk Kuijt eindigde de strijd tussen Feyenoord en Ajax in een 1-1 gelijkspel . En dus kwam de selectie, zonder Zlatan Ibrahimovic, op tweede paasdag naar buiten voor een uitlooptraining.

De goed spelende Johnny Heitinga leidde ongewild het doelpunt van Feyenoord in. De jonge international verspeelde in de 89ste minuut de bal aan Lazovic, die via de kluts zijn collega-invaller Van Persie aanspeelde. Deze bediende Kuijt, die vervolgens de 1-1 binnen kon tikken. Heitinga baalde na de training nog steeds van het incident. ,,We speelden één van onze beste wedstrijden van dit seizoen en dan gebeurt er zoiets. De bal kwam aan de zijkant en ik dacht dat hij uit zou gaan. Daarom zette ik ook mijn lichaam ertussen, maar Lazovic tikte de bal nog aan. Ik kon 'm daarom niet meer wegschieten. Vervolgens kon ik me nog redelijk herstellen, maar de bal kwam bij Van Persie die hem neerlegde voor de vrijstaande Kuijt."

Pasen begon toch al niet goed voor Heitinga. De speler werd zondag na het ontbijt in de bus misselijk. ,,Ik moest zelfs overgeven in een zakje. Ik weet niet wat het was, maar ik voelde me niet goed. Tijdens de warming-up had ik een slap gevoel, maar gelukkig geen neigingen meer om over te geven." De 19-jarige verdediger probeert geen excuses aan te dragen, want zijn fout had niks te maken met zijn fysieke ongemak in de bus. ,,Ik kon gewoon spelen. Tijdens dat moment had ik dominanter moeten optreden. Dat weet ik nu voor de volgende keer. Het is ook voor mij nog een leerproces. Dat zei Koeman ook in de kleedkamer. Toen hij mijn leeftijd had, maakte hij ook fouten. Gelukkig maar, zei hij, anders had ik jullie als trainer niets meer bij te brengen."

Vanochtend in de kleedkamer werd Heitinga door zijn ploeggenoten gedold. 'Bedankt Johhny', klonk het plagerig. ,,Het liefst had ik deze training voor de hele groep in mijn eentje gedaan. En vooral voor de Ajax-supporters vind ik het erg. Ik weet hoe de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord leeft."