Menu
Heitinga: 'Worden heel leerzame maanden'

Heitinga: 'Worden heel leerzame maanden'

Ajax O19 won zaterdagmiddag met 2-5 bij Vitesse, een resultaat waar John Heitinga content over was. De coach loofde het spel, maar zag zijn ploeg ook nog onnodig in de problemen komen. De veerkracht die Ajax O19 vervolgens toonde, kon Heitinga ook bekoren.

“We speelden misschien wel de beste helft van het seizoen”, vertelde Heitinga. "Toen zag je de kwaliteit van de ploeg, we wisten elkaar soms blindelings te vinden. Maar het gaat er ook om dat je effectief bent.”

Niet conform de veldverhoudingen
Juist daar zat de crux. Terwijl de Amsterdammers heersten, was er halverwege slechts een marge van 1 goal. Het Amsterdamse overwicht strookte niet met de 1-2-ruststand. “We hadden eigenlijk bij rust met 0-3, 0-4 of misschien wel 0-5 voor moeten staan. Bij 0-2 miste Brian (Brobbey) nog een penalty en kort voor rust kregen we opeens de 1-2 om de oren.”

'Het is daarom uitermate belangrijk dat de periodisering klopt.'

Toen het vervolgens kort in het tweede bedrijf ook nog 2-2 werd, stond de wereld even op z’n kop. Maar de Ajacieden lieten zich niet kennen en stonden op. De duimschroeven werden aangedraaid en via goals van Naci Ünüvar, Kenneth Taylor en Quinten Timber volgde uiteindelijk toch nog een ruime zege. "Daarvoor moet ik de jongens een groot compliment maken. Ze zijn blijven gaan."

Spannend slot
Door de zege blijft Ajax O19 de ploeg met de minste verliespunten in de kampioenspoule. Heitinga zei al eerder een titelstrijd te verwachten die tot het einde spannend blijft. Daar staat hij nog steeds zo in.

"Wij moeten gewoon zorgen dat we onze potjes blijven winnen. Er komt een heel druk schema aan met veel wedstrijden. Wij spelen met de O19 alleen al 6 potten de komende maand. Daarnaast is er nog de Future Cup, waar een aantal van deze spelers die er vandaag bij waren zeker gaat spelen. En dan volgt er na het seizoen ook nog een jeugd-EK."

"Het is daarom uitermate belangrijk dat de periodisering klopt", vervolgt Heitinga. "We moeten alle jongens proberen heel te houden." En dan tot besluit: "Het worden 2 heel leerzame maanden. Dat zeker."

Lees ook: Toekomst-alert: Ajax O17 en O19 soepel langs Vitesse
Bekijk ook:
Highlights Ajax O17 - Vitesse O17

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl